“East Capital” įsigijo Kinijos rinkoje veikiančią turto valdymo kompaniją

Nepriklausoma nekilnojamo turto valdytoja “East Capital”, aktyviai veikianti Rytų Europos finansų rinkose, įsigijo Švedijos nekilnojamojo turto valdymo kompaniją Asian Growth Investors (AGI). AGI didelį dėmesį skiria Kinijai ir yra pasiekusi puikių rezultatų - įmonė  valdo  240 mln. eurų kapitalą.

AGI 2004 metais įkūrė pagrindinis akcininkas Gustavas Rhenmanas. 2009-2010 metais Lipper Europos fondas AGI Kinijos Rytų Azijos fondą apdovanojo kaip geriausią savo kategorijoje.

„Mes esame įsitikinę, kad didžiausias pasaulio augimas ateis iš Rytų Europos ir Kinijos. Susijungusios kartu, šios dvi kylančios rinkos taps labai patraukliu mūsų investuotojams. Kinija tampa ekonomine supervalstybe ir didžiausia pasaulio akcijų rinka, todėl ši mūsų plėtra yra natūralus siekis judėti į priekį“, - sako Peteris Elamas Håkanssonas, “East Capital” pirmininkas ir įkūrėjas.

Karine Hirn, viena iš “East Capital” įkūrėjų, išvyks dirbti į Šanchajų 2010 metų rugpjūtį. Manooma, kad “East Capital” investavimo komanda ir toliau gilinsis  į Rytų Europos rinką, o Kinijos fondai bus prižiūrimi Kinijos rinkos ekspertų.

 "Mes džiaugiamės galėdami prisijungti prie “East Capital”, ilgametę patirtį turinčios įmonės. Siūlydama investuotojams Kinijos rinkos galimybes, “East Capital” turi visus šansus tapti lydere, kokia investuotojams jau tapo Rytų Europoje“, - sakė G.Rhenmanas.

 Tikimasi, kad pirkimo sandoris bus užbaigtas 2010 m. birželį.


Šiame straipsnyje: verslaseast capital

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių