Dyzelino kainos turėtų priartėti prie benzino kainų

Paskutinius du vasaros mėnesius kiek sumažėjusios degalų kainos rugsėjo mėnesį vėl pradėjo judėti aukštyn - nuo rugsėjo 6 dienos didmeninės dyzelino ir benzino kainos pakilo apie 10 centų už litrą, augimo tendencijos atsispindėjo ir degalinėse.

Didesnio degalų kainų šuolio artimiausiu metu nelaukiama, tačiau prognozuojama, kad šaltuoju sezonu dyzelino kaina gali priartėti prie benzino kainos, trečiadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Artėja žiema, šildymo sezonas, taigi dyzelino kaina pasaulinėje rinkoje gali priartėti prie benzino, automatiškai ir mūsų degalinėse skirtumas tarp benzino ir dyzelino sumažės", - sakė bendrovės "Orlen Lietuva" atstovas Jacekas Komaras.

Anot jo, šiuo metu didėjančioms didmeninėms degalų kainoms įtakos pirmiausia turi euro ir JAV dolerio kurso pokyčiai, padidėjusi naftos kaina, taip pat ir JAV laikinai uždarytas vienas svarbus naftotiekis.

"Didėja naftos kainos, didėja ir naftos produktų kaina. Trečias veiksnys, keliantis kainas, - tai didėjantis Kinijos pramonės gamybos pajėgumas, todėl automatiškai didėja produktų paklausa", - teigė J.Komaras.


Šiame straipsnyje: benzinasdyzelinasdegalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių