Dvi Tauragės bendrovės į biudžetą nesumokėjo apie 58 tūkst. litų mokesčių

Parduotuvių tinklą Tauragėje turinčioje bendrovėje „Ravita“ ir metalo dirbinius gaminančioje įmonėje „Hefaisto kalvė“ darbuotojams buvo mokamas neoficialus darbo užmokestis.

Tai nustatė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai kartu su rajono apylinkės prokuratūra.

Įtarimai dėl bendrovėse apgaulingai tvarkomos buhalterinės apskaitos ir sąmoningai neteisingų duomenų apie pajamas, pelną bei turtą pateikimo Valstybinei mokesčių inspekcijai pareikšti uždarosios akcinės bendrovės „Hefaisto kalvė“ direktoriui K. P. ir bendrovės „Ravita“ direktoriui V. L. bei vyriausiajai finansininkei I. S.

Tyrimo metu išaiškinta, kad parduotuvių tinklą Tauragėje turinti bendrovė „Ravita“ 24 darbuotojams mokėjo oficialiai neapskaitytą darbo užmokestį. Įmonės buhalterinėje apskaitoje nebuvo apskaityti 23 tūkst. 596 litai, kurie ir buvo sumokėti bendrovės darbuotojams.  

Antrojo tyrimo metu FNTT Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai išaiškino, kad metalo dirbinių gamyba užsiimančioje bendrovėje „Hefaisto kalvė“ 2007 m. gegužės 2 d. - 2008 m. gruodžio 31 d. laikotarpiu mokėti neoficialūs atlyginimai. Per tą laikotarpį 6 darbuotojams iš viso buvo sumokėti 41 tūkst. 268 litai „vokeliuose“. Išaiškinta, kad metalo dirbinių gamyba užsiimančioje bendrovėje darbuotojui per mėnesį buvo mokamas apie 1 tūkst. 300 litų neoficialus atlyginimas.

Bendrai paskaičiavus, abi Tauragės bendrovės į valstybės biudžetą nesumokėjo apie 58 tūkst. 37 litų mokesčių.

Baigtos dvi baudžiamosios bylos perduotos į Tauragės rajono apylinkės teismą.

FNTT Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai per 2009 metų laikotarpį atskleidė ir baigė tirti 8 ikiteisminius tyrimus, susijusius su apgaulingu įmonės buhalterinės apskaitos tvarkymu mokant neoficialų darbo užmokestį darbuotojams „vokeliuose“, pagal 17 nusikalstamų veikų, nustatytų Baudžiamojo kodekso 222 str. 1 d. (Apgaulingas apskaitos tvarkymas), 220 str. 1 d. (Neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimas).

Nustatyta daugiau kaip 700 tūkst. litų nuslėptų mokesčių, susijusių su darbo užmokesčiu. Penki ikiteisminiai tyrimai baigti Baudžiamojo kodekso straipsnių pagrindais kaltininkui susitaikius su nukentėjusiais asmenimis, šiuo atveju su valstybe, ir atlyginus valstybei padarytą 632 tūkst. 552 litų žalą, susidariusią  dėl darbo užmokesčio mokėjimo „vokeliuose“. Didžiausios nesumokėtų mokesčių sumos buvo išaiškintos įmonėje „Gralis“ ir žuvies perdirbimu užsiimančioje bendrovėje „Lignesa“. Iš viso šios Tauragės bendrovės nuslėpė ir nesumokėjo 385 tūkst. 604 litų mokesčių, tačiau tyrimo metu atlygino valstybei padarytą žalą.     


Šiame straipsnyje: Vokeliaiatlyginimai vokeliuose

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių