Du trečdaliai gyventojų nori referendumo dėl naujos AE

Du trečdaliai Lietuvos gyventojų mano, kad sprendimas dėl naujos atominės elektrinės statybos turėtų būti priimtas referendumu, rodo BNS užsakymu rinkos tyrimų bendrovės „Rait“ atlikta apklausa.

14 proc. apklaustųjų mano, kad sprendimus dėl naujos atominės elektrinės statybos turėtų priimti Seimas ir Vyriausybė, 21 proc. apklaustųjų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Gyventojai su aukštuoju išsilavinimu, taip pat specialistai statistiškai reikšmingai dažniau manė, kad sprendimas turėtų būti priimtas Seimo ir Vyriausybės nutarimu.
Šiuo klausimu nuomonės dažniau neturi jauni respondentai (15-24 metų amžiaus.), moksleiviai, studentai bei pradinį, pagrindinį išsilavinimą įgiję asmenys

Lietuvos Vyriausybė liepos viduryje naujos atominės elektrinės statybos strateginiu investuotoju pasirinko korporaciją „Hitachi-GE Nuclear Energy“, kurią sudaro „Hitachi“ ir „General Electric“. Korporacija siūlo Visagine, kur stovi nebeveikianti Ignalinos atominė elektrinė, įrengti vieną 1300 megavatų galios reaktorių.

Planuojama, kad Visagino atominės elektrinės statybos darbai prasidės 2014 metais, o elektros energiją elektrinė pradės gaminti nuo 2020 metų.

„Rait“ rugpjūčio 1-18 dienomis apklausė 1017 šalies gyventojų nuo 15 iki 74 metų.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
ne vagys nori referendumo o vagims referendumas nereikalingas,. o jei turetume prezidenta , seimo narius ne kenkejus tai jokios atomines elektrines niekas ir nestatytu o visas demesys butu sukauptas i atsinaujinancius saltinius o tuo paciu i darbo vietu kurima - o tai reiskia i lietuvos ekonomikos gerejima ,. Bet kol debiloidai ir nusikalteliai valdo sali tol jos zmones kentes ir salis bus apvaginejama .

Zenonas

Zenonas portretas
Tik Lietuvos priešai, išdavikai arba visiški MULKIAI galėjo leistis ES išprievartaujami ir sutikti anksčiau laiko uždaryti VISŲ TATENOS SPECIALISTŲ viena saugiausių Europoje pripažintą IAE. Juk į jos saugumą buvo sukišti MILIJONAI. Tiek Švedijos, tiek TATENOS specialistai ne kartą tvirtino, jog jos saugumas niekuo nenusileidžia saugiausioms ES elektrinėms, o ES veikėjai pripažino, kad sprendimas uždaryti - POLITINIS. Ekonomistų skaičiavimais, dėl abiejų blokų uždarymo Lietuva patirs apie100 MILIJARDŲ Lt. nuostolių. ES išmalda iki 2013 m. - 37 mlrd. Lt. Atskaičius Lietuvos įmokas į ES biudžetą, kur kas mažiau (Apie 27 mlrd.). Beje, ta pati ES, reikalavusi uždaryti IAE, jau padėjo Rusijai modernizuoti keletą dar senesnmių atominių elektrinių ir pratęsti jų eksploatacijos laikądar 25(!!!) metams. Anksčiau laiko uždarę atominę, tapome, kaip niekad priklausomi nuo Rusijos. „Patriotai“ vis šūkauja ir džiaugiasi ES parama. Pabrangus elektrai, visa ta „parama“ atitenka Rusijai (80% elektros importuojame iš Rusijos, kitą gaminame, degindami vis brangstančias rusiškas dujas…). Tiesa, ją iš savo kišenių sumoka eiliniai žmogeliai, o pati parama atitenka oligarchams. Dar daugiau - jeigu IAE nebūtų uždaryta, niekas nebūtų statęs nei Kaliningrado, nei Baltarusijos AE. Apie tai ne kartą buvo rašoma Rusijos ir Baltarusijos spauoje, rodoma per TV, kalbama per radiją. Matyt, rusifobija sergantys mūsų valdžiažmogiai nieko nenorėjo nei girdėti, nei matyti. O gal toks buvo planas, kai, lyg paskutiniai asilai, tuometiniai veikėjai pasižadėjo ES anksčiau laiko uždaryti IAE???

ruta

ruta portretas
pasitiketi musu valdininkais neimanoma ,jie gi negali nepavogti , tai ir atiduoti sprendima del atomines i ju rankas negalima .statoma bus is visu pilieciu pinigus ,tai ir sprendima turi priimti VISI pilieciai .
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių