Du panevėžiečiai kaltinami legalizavę nusikalstamu būdu įgytą turtą

Panevėžio apygardos prokuratūra perdavė Panevėžio apygardos teismui nagrinėti dvi baudžiamąsias bylas dėl vertimosi neteisėta komercine veikla stambiu mastu, nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo.

Vienoje byloje šiomis veikomis kaltinamas 33 metų panevėžietis Ž.A. Įtariama, kad Panevėžio rajone registruotos ir automobilių transporto paslaugomis užsiimančios įmonės vadovas neteisėtai vertėsi komercine veikla.

Atliekant tyrimą nustatyta, kad panevėžietis, vertęsis tarptautine prekyba naudota automobiline technika, į savo atsiskaitomąsias sąskaitas keliuose bankuose periodiškai gaudavo pajamas iš užsienio už parduotas prekes. Iš tyrimo metu nenustatytų asmenų įgijęs naudotas „Mercedes Benz“, BMW, „Volkswagen“, „Audi“ ir kitų markių automobilių detales ir aparatūrą, duomenis apie parduodamas prekes skelbdavo internetinėje erdvėje – nenustatytuose tinklapiuose ir per internetinės prekybos sistemą „eBay“.

Už į užsienį iškeliavusių prekių siuntas verslininkas gavo 1,471 mln. litų pajamų ir nesumokėjo 149 tūkst. litų pajamų mokesčio.

Prieš dvi savaites dar vienoje nagrinėti apygardos teismui perduotoje byloje neteisėta komercine veikla stambiu mastu, nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimu kaltinamas 37 metų panevėžietis D.B.

Šios bylos duomenimis, už į užsienį iškeliavusių prekių siuntas verslininkas D. B. gavo 163 tūkst. 980 litų pajamų ir nesumokėjo 23 tūkst. 576 litų pajamų mokesčio.

Ši baudžiamoji byla išskirta iš ikiteisminio tyrimo dėl neteisėtos prekybos garso, vaizdo ir navigacine technika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių