Druskininkuose – pilnos slidinėjimo trasos

Per 3 mėnesius žiemos pramogų kompleksą Druskininkuose aplankė beveik penkiasdešimt tūkstančių lankytojų ir ne tik iš Lietuvos.

Kaip praneša „Panorama“, čia treniruojasi slidininkų komandos iš užsienio. Augant apsilankančiųjų srautams, planuojama įrengti papildomus keltuvus, nupirkti daugiau inventoriaus, atidaryti lauko trasą ir dar investuoti apie pusę milijono litų.

Daugiausiai susidomėjimo uždaros slidinėjimo trasos sulaukė per lapkričio keturias laisvas dienas – čia kasdien apsilankė daugiau nei po pusantro tūkstančio slidininkų ir snieglentininkų.

Darbo dienomis apsilanko apie šešis šimtus žiemos pramogų mėgėjų.
Keturių šimtų šešiasdešimties metrų trasa – ketvirta tarp ilgiausių uždarų slidinėjimo trasų pasaulyje.

Jei per metus slidinėjimo trasose apsilankytų apie 300 tūkstančių slidininkų, anot verslininkų, „Snoro“ banko investicijos – daugiau nei 110 milijonų litų – atsipirktų per septynerius metus.

„Šios dienos srautas ir tiek piniginis srautas ir rodo, kad padengiame viską: sąnaudas, paskolas.

Mūsų kainos yra ženkliai mažesnės nei kitur, pvz., Vokietijoje ar Maskvoje, o kokybė, drįstu pasakyti, yra gan gera. Ir pats sniegas įvertintas tiek profesionalų, tiek mėgėjų“, – sako „Stamita“ generalinis direktorius Andrius Stasiukynas.

Uždarose slidinėjimo trasose treniruojasi Lenkijos, Švedijos, Latvijos, Suomijos, Norvegijos sportininkų komandos, tariamasi su Rusijos olimpiniu komitetu dėl šios šalies slidininkų treniruočių stovyklos vasarą.

Prasidėjus tikrai žiemai planuojama atidaryti lauko trasą, kurios ilgis sieks 640 metrų. Papildomai žadama investuoti pusę milijono litų į įrangą ir   inventorių.
Kai baigsis slidinėjimo sezonas Europos kurortuose ir išaugs turistų skaičius, arenos valdytojai planuoja ilginti arenos darbo laiką.


Šiame straipsnyje: slidinėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių