„Druskininkų Rasa“ taikosi į Lenkiją

Mineralinio vandens gamintoja "Druskininkų Rasa" artimiausiu metu Lenkijoje ketina pristatyti savo prekių ženklą.

"Latvijoje ir Estijoje jau įsitvirtinome ir užimame 15-20 procentų rinkos. Intensyviai darbuojamės Lenkijoje - esame kaimynės ir šioje šalyje ketiname tapti rimtais žaidėjais, atsiriekti rinkos dalį, manau, netrukus ir savo prekių ženklą ten pristatysime. Svarbu patekti į didelius prekybos centrus - tai išsprendžia ir logistikos problemas", - "Verslo žinioms" sakė "Druskininkų Rasos" generalinis direktorius Aurelijus Sinkevičius.

Anot jo, ši vasara vandens gamintojams buvo itin palanki - šiemet sausį-liepą įmonė pasiekė maždaug 14 mln. litų apyvartą.

"Vidaus vartojimas vis dar smunka, o mūsų pardavimai didėja dėl eksporto", - teigė A.Sinkevičius.

Pernai bendrovė eksportavo 20 proc. produkcijos, o šiemet išveža 30 procentų.

A.Sinkevičius teigia, kad nuo kitų metų įmonė pasiryžusi dalyvauti visuose įmanomuose konkursuose Europos Sąjungos (ES) paramai gauti - "Druskininkų Rasa" nori plėstis į kitas rinkas, bet savarankiškai, pasak vadovo, tai daryti gana brangu.

"Mūsų taikinys - Skandinavija, Čekija, Vokietija, Balkanų šalys. Teoriškai, kur yra žmonių, ten galima parduoti vandens. Bet orientuojamės į Europą. Rytų rinka taip pat įdomi, bet ji sudėtinga - neturime nei patikimo partnerio, nei užtektinai žinių", - kalbėjo A.Sinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių