Druskininkų poilsio namų vadovas įtariamas pasisavinęs daugiau nei 22 tūkst. litų

Druskininkų verslininkui R. M. pareikšti įtarimai dėl daugiau nei 22 tūkstančių litų pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie apgyvendinimo paslaugas teikiančios bendrovės pajamas ir mokėtiną PVM pateikimo Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Apie tai ketvirtadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, kurios Alytaus apskrities skyrius baigė ikiteisminį tyrimą šioje byloje.

Alytaus rajono apylinkės prokuratūra, surašiusi kaltinamąjį aktą, bylą artimiausiu metu perduos Druskininkų miesto apylinkės teismui.

Ikiteisminis tyrimas FNTT Alytaus apskrities skyriuje pradėtas šių metų vasario mėnesį, kai pasitvirtino turimi duomenys, kad Druskininkuose veikiančiuose poilsio namuose ne visiems svečiams pateikiamos  sąskaitos už nakvynę.

Tyrimo metu išaiškinta, kad uždarosios akcinės bendrovės vadovas R. M. (gimęs 1961 m.) nuo 2007 m. sausio mėnesio iki 2008 m. lapkričio mėnesio bendrovės buhalterijai nepateikė apskaitos dokumentų gautiems 22 tūkst. 670 litų.

FNTT Alytaus apskrities skyriaus tyrėjai nustatė, kad ši suma buvo gauta iš poilsio namų gyventojų. Tyrimo metu atskleista, kad 81 poilsio namų svečiui nebuvo išrašytos sąskaitos už nakvynę, o gauta pinigų suma neįtraukta į bendrovės buhalterinę apskaitą.

Išaiškinta, kad svečiai pinigus mokėdavo pavedimu į įtariamojo vadovo asmeninę sąskaitą arba atsiskaitydavo grynaisiais jam asmeniškai perduodami pinigus.

Apklausų metu bendrovės vadovas R. M. aiškino, kad iš svečių gautus 22 tūkst. 670 litų išleido asmeninės paskolos mokėjimui ir poilsio namų remontui.

Kadangi bendrovės buhalterinė apskaita buvo tvarkoma apgaulingai, iš dalies negalima nustatyti bendrovės veiklos, jos turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų dydžio ir struktūros.

Įtariamasis R. M. bendrovei priklausančius 22 tūkst. 670 litų pasisavino, išimdamas grynaisiais iš asmeninės sąskaitos arba atlikdamas iš jos mokėjimus, nesusijusius su bendrovės veikla.

Ši nusikalstama veikla jam inkriminuojama pagal Baudžiamojo kodekso 183 str. 1 d. (Turto pasisavinimas) ir 222 str. 1 d. (Apgaulingas apskaitos tvarkymas).

Be to, tyrimo metu nustatyta, kad bendrovės direktorius R. M., siekdamas išvengti  5 tūkst. 873 litų pridėtinės vertės mokesčio mokėjimo, teikė melagingus duomenis Valstybinei mokesčių inspekcijai.  Dėl tokių poilsio namų vadovo veiksmų jam inkriminuojama nusikalstama veika pagal Baudžiamojo kodekso 220 str. 1 d. (Neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimas).

Pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius įtariamajam R. M. gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki ketverių metų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių