Druskininkiečiai dėl šilumos kainų kreipėsi į teismą

Druskininkų savivaldybė Vilniaus apygardos teismui apskundė Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos sprendimą dėl šilumos kainų nustatymo gyventojams.

Teismui buvo apskųstas komisijos sprendimas, kuriuo konstatuojama, kad Druskininkų savivaldybės taryba patvirtino kainas, paskaičiuotas ne pagal nustatytą šilumos kainų skaičiavimo metodiką. Savivaldybės specialistams buvo nurodyta per 30 dienų ištaisyti pažeidimus, priešingu atveju komisija vienašališkai nustatys šilumos kainas vartotojams.

Savivaldybė teismo prašo sustabdyti komisijos priimtą sprendimą, kol bus išnagrinėtas skundas, siekiant išvengti vienašališko ir, savivaldybės manymu, neteisingo šilumos kainos nustatymo gyventojams.

Nauja šilumos kaina Druskininkų savivaldybės gyventojams didėtų daugiausiai palyginti su kitomis savivaldybėmis - 59,2 proc. Bendrovės „Litesko" siūloma nauja šilumos kaina gyventojams yra 28 ct/kWh, t.y. 59,2 proc. didesnė už esamą kainą, komisijos siūloma kaina - 27,98 ct/kWh. Nuo „Litesko" siūlomos kainos skiriasi 0,02 cento.

Savivaldybės taryba, vadovaudamasi komisijos metodika, patvirtino 23,39 ct/kWh kainą, kuri didėja 33 proc., o Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija ir „Litesko" teikia beveik 60 proc. didesnes už esamas šilumos kainas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių