Draudimo išmokos bus pervestos dar 445 indėlininkams

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba baigė tikrinti 468 kredito unijos „Nacionalinė kredito unija“ indėlininkus, pretenduojančius gauti didesnes nei 65 tūkst. Lt išmokas.

Patikrinimo metu, remiantis VMI pateikta informacija, nustatyta, kad 23 asmenų pajamos, įvertinus jų patirtas išlaidas, gali būti nepakankamos disponuoti turimais indėliais. Siekiant nustatyti galimus neteisėto praturtėjimo atvejus, dėl šių 23 asmenų, turėjusių indėlius unijoje, bus atliekamas detalus tyrimas.

Šiandien, kovo 22 dieną, FNTT apie baigto patikrinimo rezultatus informavo VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ ir įmonė įgijo pagrindą priimti sprendimą dėl kredito unijos „Nacionalinė kredito unija“ indėlininkų turėtų indėlių grąžinimo.

Taip pat „Indėlių ir investicijų draudimas“ pranešė, kad išmokės draudimo išmokas 445 indėlininkams, Nacionalinėje kredito unijoje laikiusiems daugiau nei 65 tūkst. litų, kai tik gaus duomenis iš Nacionalinės kredito unijos bankroto administratoriaus. Draudimo išmokas bus galima atsiimti banke „Danske Bank“. Teisinis pagrindas pervesti šias draudimo išmokas atsirado gavus FNTT rezultatus apie tyrimą, kurio metu siekta išsiaiškinti Nacionalinėje kredito unijoje laikytų indėlių, didesnių nei 65 tūkst. litų, lėšų įsigijimo teisėtumą.

„Apgailestaujame, kad indėlininkams, kurie pinigus įgijo teisėtu būdu, teko patirti nepatogumų, tačiau draudimo įmonė daro viską, kad draudimo išmokos kuo greičiau pasiektų indėlininkus. Šiuo metu yra aišku, kad draudimo išmokas galėsime išmokėti 445 iš 468 indėlininkų, kurių lėšų įsigijimo teisėtumas buvo tiriamas. Dėl 23 indėlininkų bus atliekamas detalus tyrimas, jeigu paaiškėtų, kad nėra kliūčių jiems mokėti draudimo išmokas, draudimo įmonė jas išmokės“, - teigė Aurelija Mažintienė, „Indėlių ir investicijų draudimas“ direktorė.

Nacionalinės kredito unijos indėlininkams, turėjusiems daugiau nei 65 tūkst. litų, draudimo išmokų grąžinimas buvo laikinai pristabdytas dėl FNTT vykdyto tyrimo, kurio metu siekta išsiaiškinti indėlio lėšų įsigijimo teisėtumą. Galimybę šiuo atveju stabdyti draudimo išmokų išmokėjimą numato Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymo 12 straipsnio 2 dalis.

Draudimo įmonė jau yra bankui pervedusi dalį draudimo išmokų, priklausančių 2617 Nacionalinės kredito unijos indėlininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių