Draudikai tebeskaičiuoja ūkininkų nuostolius

Vis daugiau ūkininkų kreipimųsi sulaukiantys pasėlių draudikai, norėdami greičiau nustatyti žalų dydį, pagalbon pasikvietė kolegas iš Vokietijos.

Pasak draudikų daugiausiai prašymų atlyginti liūčių ir krušos pasėliams padarytus nuostolius sulaukiama iš Kauno, Kėdainių, Šiaulių, Joniškio, Pasvalio ir Šakių regionų. Todėl nespėdami visur greit suspėti Lietuvos pasėlių draudimo ekspertai paprašė padėti kolegų iš Vokietijos.

„Lietuvos žemdirbių patirtos žalos yra tikrai didelės – jos siekia nuo 20 iki 80 procentų nuostolių, tačiau derlius dar nenuimtas ir tikėtina, kad nuostoliai dar gali didėti“, – „Panoramai“ sakė „Vereinigte Hagelversicherung VVaG“ Berlyno regiono draudimo vadovas Hartmutas Nichelmannas.

Anot grūdų augintojų asociacijos pirmininko Romo Majausko, kai kurie ūkininkai dėl gamtos sąlygų iki šiol nuėmė vos 50 procentų derliaus.

„Tų javų, kurie dar šiuo momentu nesudoroti, ne aruoduose dar lauke, jų kokybė kiekvieną dieną blogėja ir tos nuotaikos nėra labai geros, nes prognozės šią savaitę   rodo lietų, taip išeina, kad ūkininkai neturės galimybės sudoroti paskutinio derliaus“, – teigia jis.

Vokietijos draudikai pripažįsta, kad Lietuvos ūkininkų šiemečiai nuostoliai gerokai didesni, nei jų šalies. Tikslūs žalų dydžiai paaiškės po mėnesio. Tačiau jau dabar sulaukiama   vis daugiau ūkininkų prašymų apdrausti ne tik pasėlius, bet ir sodus bei daržovių laukus. Apie galimybes patenkinti šiuos žemdirbių lūkesčius rytoj bus kalbama pasitarime žemės ūkio ministerijoj.


Šiame straipsnyje: draudikaipasėliainuostoliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių