Draudikai skaičiuoja praūžusios audros nuostolius

Draudimo bendrovės nuo pirmadienio ryto registruoja praūžusios audros nuostolius. Daugiausia žalos gamtos stichija pridarė Klaipėdos ir Kauno apskrityse.

Bendrovės „Lietuvos draudimas“ Žalų skambučių centro specialistai pirmadienį nuo pat ankstyvo ryto registruoja išaugusį pranešimų apie žalas skaičių dėl praėjusią naktį siautusios audros. Į „Lietuvos draudimą“ per kelias valandas jau kreipėsi virš 200 nukentėjusių, bendrovė paskelbė C lygio skambučių srautą ir padidino skambučių centro pajėgumus, kad visi pranešimai būtų priimti nedelsiant. Bendrovė prognozuoja, kad per šią dieną pranešimų apie audros nuostolius bus ne mažiau pusės tūkstančio, jiems kompensuoti planuojama skirti iki milijono litų.

Daugiausiai pranešimų sulaukiama iš Klaipėdos ir Kauno apskričių, bet žalų geografija po truputį plečiasi ir į kitas Lietuvos dalis. Labiausiai, anot draudikų, nukentėjo pajūris.

Įvykių dėl žalų transporto priemonėms nėra daug, apie 10 proc. bendro srauto, tačiau jų nuostoliai palyginti dideli – užvirtusių medžių ar vėjo į orą pakeltų daiktų apgadinti automobiliai, anot draudikų, atsieis po 3600-3700 litų.

„PZU Lietuva“ iki vidurdienio registravo 43 pranešimus apie pirmadienio nakties vėtros nusiaubtą žmonių turtą. Šiuo metu nuostoliams atlyginti rezervuota apie 500 tūkst. litų.

„PZU Lietuva“ ekspertai jau išvyko pas klientus įvertinti nuostolių. Esant būtinybei į ekspertų pajėgos bus sustiprintos.

„PZU Lietuva“ Ryšių su klientais valdymo centro vadovė Jolanta Pocienė sako, kad daugiausia pranešimų sulaukta iš Vakarų Lietuvos – Klaipėdos, Šilutės, Tauragės.

„Žmonės praneša apie nuplėštus stogus, nuvirtusius kaminus, gedimus dėl įtampos svyravimų. Manome, kad pranešimai dar tik įsibėgėja. Ne visi žmonės turi galimybę pranešti apie nuostolius, juk dešimtys tūkstančių namų ūkių liko be elektros“,- sakė J. Pocienė.

„PZU Lietuva“ atstovė primena, kad pranešti apie įvykį galima per 3 darbo dienas.

Draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“ jau užregistravo apie 30 žalų, kurias klientai patyrė dėl siautėjusios audros. Turto ir kasko draudimo klientų žaloms atlyginti bendrovė jau rezervavo 110 tūkst. litų. Prognozuojama, kad žalų skaičius augs iki 70, o išmokų suma gali siekti 330 tūkst. litų.

Draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ Žalų administravimo skyriaus vadovo Dariaus Smetonos teigimu, dėl patirtų nuostolių daugiausia pranešimų sulaukiama iš vakarinės Lietuvos dalies bei Kauno rajono. Pranešimai registruoti jau nuo vakar vakaro – skambučių sulaukta ir naktį.

Didžiausia registruota žala šiuo metu siekia 20 tūkst. litų. Ją draudimo bendrovės klientas patyrė dėl audros vėjui nuplėšus didelę dalį stogo. Turto draudimu apsidraudusiems klientams vidutinė šios audros sukelta žala gali siekti 4,5-5 tūkst. litų.

Tuo tarpu kasko draudime daugiausiai gaunama pranešimų apie ant automobilių užvirtusius medžius. Juos taip pat apgadina ir nuo stogo nuplėštos čerpės, bei medžių šakos. Šiuo metu kasko draudimo klientų užregistruota vidutinė žala siekia apie 1,7 tūkst. litų.

Draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ atstovas atkreipia dėmesį, kad realūs audros sukelti nuostoliai turto draudimo klientams bus žinomi po trijų, o kasko – po septynių darbo dienų, kadangi per tokį laikotarpį klientai turi pranešti apie patirtas žalas.


Šiame straipsnyje: vėtranuostoliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių