Draudikai: liūties nuostoliai – 2,5 mln. litų

Draudikai prognozuoja, kad vakar per Lietuvą praūžusios audros ir liūties nuostoliai sieks 2,5 mln. litų.

„Nuo pat ankstyvo ryto mūsų specialistai registruoja pranešimus apie nuplėštus stogus, staiga iškritusios krušos, nulaužtų medžių padarytas žalas turtui, apsemtus namus“, – pasakojo Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Kaunas, Elektrėnai, Jonava, Kaišiadorys, Rokiškis, Utena, Anykščiai – iš šių miestų bei rajonų sulaukiama daugiausiai pranešimų. Labiausiai nukentėjo Kauno miestas.

„Įvykių dėl žalų transporto priemonėms nėra daug, bet jie išsiskiria iš kasdieninio srauto savo pobūdžiu – vandens srovės nuplėšti valstybiniai numeriai, hidrosmūgiai, t.y. kai automobilių varikliai būna užpilami dėl staiga pakilusio vandens – tokių užpylimų nuostoliai vidutiniškai gali siekti net 5 tūkst. Lt.“, – tęsė G. Matiukas.   

„Lietuvos draudimo“ klientų nuostoliai dėl audros sieks 1,5 mln. litų nuostolių. Šiuo metu žalų specialistai aiškinasi kiekvienos užregistruotos žalos priežastis, patirtos žalos dydį.

Tuo metu draudimo bendrovė „ERGO LIETUVA“ jau sulaukė 60 pranešimų apie klientų turtui sukeltas žalas. Išmokoms jau rezervuota 300 tūkst. litų. Bendrovė prognozuoja, kad turto ir kasko draudimo bendri nuostoliai sieks apie 1 mln. litų.

Gyventojams, nukentėjusiems nuo vakarykštės audros taip pat pataria kaip įmanoma greičiau pašalinti atsiradusią drėgmę, kad ji nesigertų į pastatų konstrukcijas, nebandyti įjungti užpiltos buitinės ar elektroninės technikos, o atiduoti remonto įmonėms.

Taip pat drėgnose patalpose gyventojus neturėtų jungti elektros, nes dėl galimų trumpų sujungimų gali kilti gaisrai. Esant didesniam užpylimui rekomenduojame kreiptis į įmones, kurios turi technines galimybes užkirsti kelią pelėsio atsiradimui, kuris yra itin sunkiai pašalinamas ir labai pavojingas žmonių sveikatai. „Lietuvos draudimo“ specialistai kartu su partneriais yra pasiruošęs atvykti į klientų namus ar įmones bei moderniausios technikos pagalba maksimaliai sumažinti ar net visiškai pašalinti atsiradusią drėgmę.


Šiame straipsnyje: liūties nuostoliailiūtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių