Draudikai kitąmet laukia verslo draudimo rinkos atsigavimo

Draudikai tikisi, kad bendrovėms stiprėjant, atsinaujinant automobilių parkui, kitąmet bus jaučiamas didesnis verslo draudimo rinkos atsigavimas, rašo "Verslo žinios"

"Ergo" draudimo grupės Baltijos šalyse valdybos pirmininkas Kęstutis Bagdonavičius teigė, jog jau šių metų viduryje padidėjo laidavimo, komercinio turto draudimo apimtys, įmonės ėmė draustis finansinių nuostolių draudimu, dar kitaip vadinamu verslo nutrūkimo draudimu.

"Viena iš priežasčių - įmonės sėkmingai prisitaikė prie susidariusios situacijos. Kita vertus, domėjimasis tokiais produktais kaip laidavimo draudimas ar finansinių nuostolių draudimas rodo, kad draudimas tapo stabilumo garantu nestabilioje verslo aplinkoje", - sakė K.Bagdonavičius.

"Lietuvos draudimo" Draudimo rizikos ir žalų departamento direktorius Julius Kondratas savo ruožtu teigė, jog nors nuo vasaros įmonės skelbia pirmuosius nedrąsius atsigavimo rodiklius, verslo draudimo segmente pagyvėjimo jis tikėjosi kitais metais.

"PZU Lietuvos" generalinis direktorius Marius Jundulas pažymėjo, kad po truputį atsigavimo ženklų rodo naujų automobilių rinka, ir per artimiausius mėnesius paaiškės, ar jau yra pasiektas šios rinkos dugnas.

"Vis dėlto dar reikalingas ilgesnis laikotarpis, jis padėtų nustatyti, kiek ši tendencija yra tvari. Kol neprasidės aiškus naujų automobilių pardavimų kilimas, tol kasko rinkos atsigavimo ženklai bus tik simboliniai", - vertino jis.


Šiame straipsnyje: Draudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių