Dovanų pakavimas šiemet daug populiaresnis

Verslininkų teigimu, šiemet, palyginti su pernai, žymiai daugiau žmonių pirko dovanų pakavimo paslaugą.

Tačiau žmonės išlaidavo skirtingai: vieni rinkosi, kuo pigesnį ir paprastesnį pakavimo popierių; kiti – atvirkščiai – negailėjo pinigų originaliam dovanos įrišimui.

Nurimus kalėdiniam šurmuliui, supakuoti dovaną pageidauja vos vienas kitas. Tačiau, pardavėjų teigimu, prieš pat Naujuosius, kaip įprastai, vėl nusidrieks žmonių eilutė.

UAB „Balionų šalis“ darbuotojos teigia, kad šiemet klientų sulaukta kur kas daugiau, tačiau keliomis savaitėmis vėliau nei pernai. Esą tik nuo šio mėnesio vidurio nešini dovanomis čia skubėjo vaikai ir vyresnio amžiaus žmonės, o Kalėdų dieną pagrindiniai klientai buvo tik vyrai. Esą moterys kruopštesnės, dovanomis pasirūpina iš anksto, o Kalėdų dieną triūsia namuose.

„Dovanų mes gavom tikrai įvairių, nuo knygų iki minkštų žaislų, ten žvakidės, taurės, buitinė technika. Nu tiesiog viskas. Pats didžiausias tai buvo toks milžiniškas zuikis, kad ten net ant stalo pastatyti neįmanoma. Buvo visokių didelių dovanų“, – sako UAB „Balionų šalis“ vedėja Ingrida Zaveckaitė.

Prekybininkai pastebi, kad populiariausias išliko žalios, raudonos, auksinės ir sidabrinės spalvos pakavimo popierius. Ir nors pakavimo kaina liko nepakitusi: ji priklauso nuo popieriaus ir juostelės sąnaudų, ir dar trys litai už darbą, šiemet žmonės buvo santūresni.

„Rinkosi pigesnius ir kuo paprasčiau, kuo greičiau, kad nereikėtų laukti. Visi paprastai, kukliai: popieriukas, kaspinėlis“, – teigia I. Zaveckaitė.

Kitos bendrovės savininkė džiaugiasi jau sulaukusi itin gausių klientų, net iki 90-ies procentų daugiau nei praėjusią žiemą. Esą pirmieji, pageidavę supakuoti kalėdines dovanas, čia užsuko jau lapkričio pabaigoje. Verslininkės teigimu, žmonės pinigų negailėjo, rinkosi brangesnę, bet įdomesnę pakuotę.

„Buvo pakavimas net ir su gyvom gėlėm paskutinę dieną, buvo pakavimas į popierių su įvairiausiom juostelėm. Į dėžutes praktiškai nebuvo pakuojama. Bent mes nejautėm taupymo. Pigiausias tai tikriausiai buvo 2,50 Lt, o brangiausia buvo 55 litai“, – pasakoja UAB „Frezijų puokštė“ savininkė Živilė Kristutienė.

Verslininkė sako gavusi ir išankstinių užsakymų. O šiomis dienomis dovanas pakuoti jau neša ir tie, kurie švęs stačiatikių Kalėdas ir Naujuosius.


Šiame straipsnyje: Dovanų pakavimasdovana

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių