„Double Coffee" uždaro dvi kavines Vilniuje

Vargšams latviams nesiseka, o Vilniuje jiems nesiseka dvigubai: negana to, kad mirtimi vaduojasi „Parex" bankas, vakar paaiškėjo, kad duris užveria ir vilniečių pamėgtos latvių kavinės „Double Coffee", rašo „Vilniaus diena".

Pamirškite du adresus

Latviško kapitalo kavinių tinklas „Double Coffee" stabdo plėtrą Lietuvoje ir netgi užleidžia pozicijas - dvi tinklo kavinės Vilniuje baigiamos ruošti uždaryti. Nors oficialiai tai buvo vadinta rekonstrukcija.

„Tai nėra rekonstrukcija - tai planingas uždarymas. Gedimino prospekte tuoj turėtų būti atidarytas naujas restoranas. Tiesiog palikome šias patalpas. Pas mus tokia ekonominė padėtis, kad ateinančiam pusmečiui ypač ruošiamės: per visur susiveržėme diržus, kad galėtume toliau plėstis", - kavinių uždarymo priežastis „Vilniaus dienai" aiškino "Double Coffee" tinklą Lietuvoje valdančios bendrovės „DC Holdingas" direktorė Laura Vyšniauskaitė.

Kavinės uždaromos Verslo trikampyje, Jasinskio g. 16, ir Gedimino pr. 50. Taip „Double Coffee" tinklas sumažėjo iki aštuonių kavinių.

„Double Coffee" vilniečiai mėgsta pirmiausia dėl to, kad jos patogiose vietose - miesto centre. Čia dažnai skiriami dalykiniai susitikimai. Tačiau išskirtiniu valgiaraščiu kavinės pasigirti negali, o puodelis kavos ar arbatos toli gražu ne pigiausias Vilniuje.

Kinijoje sekasi geriau

Tačiau L.Vyšniauskaitė neslėpė, kad gali būti uždaryta ir daugiau kavinių - esą jeigu skaičiai parodys, kad vieną ar kitą objektą turėti nepalanku, bus imtasi atitinkamų veiksmų.

„Tikrai nesitraukiame iš Lietuvos - tai tiesiog reakcija į rinkos pokyčius", - pridūrė pašnekovė. Esą po kiek daugiau nei pusmečio "Double Coffee" tinklą ketinama vėl plėsti.

Tuo tarpu užsienyje latviams sekasi geriau nei Lietuvoje - franšizės būdu atidarytos keturios kavinės Kinijoje.

Krizės kol kas nejaučia

Kitas kavos verslo simbolis - „Coffee Inn" - nejunta krizės alsavimo ir, priešingai nei „Double Coffee", planuoja ne mažinti, o plėsti tinklą.

„Pas mus padėtis neprastėja - žmonės vis tiek valgo. Nesame koks nors aukštų kainų restoranų tinklas, tai tiesiog maistas ir kava išsinešti. Kol kas nejaučiame jokių galimos krizės padarinių", - „Vilniaus dienai" sakė bendrovės „Keturi kambariai", valdančios kavines „Coffee Inn", direktorius Martynas Šerkšnys.

Artimiausiu metu šis tinklas turėtų išaugti iki septynių kavinių, tačiau apie kitų metų plėtros planus M.Šerkšnys kalbėjo kiek atsargiau. Esą numatoma tinklą plėsti, tačiau konkrečių užmojų „Keturių kambarių" vadovas neatskleidė.

„McDonald's" žada plėstis

Šąlantį Lietuvos verslo klimatą jau prieš metus pajuto greitojo maitinimo simbolis „McDonald's" - pernai lapkritį trijose Baltijos šalyse valdomos kavinės parduotos Maltoje registruotai bendrovei „Premier Capital". Tačiau nauji savininkai tinklo nemažina.

„Iš viso šiuo metu Lietuvoje veikia šeši „McDonald's" restoranai. Jau kelerius metus iš eilės jaučiame augantį poreikį, tad svarstome idėją atidaryti dar vieną restoraną Vilniuje", - sakė tinklo rinkodaros vadovė Baltijos šalims Virginija Girulska.

Pasak jos, numatomą plėtrą lemia ne tiek nauji šeimininkai, kiek nuolat auganti paklausa. Mat šiemet "McDonald's" Lietuvoje aptarnavo jau beveik 2 mln. lankytojų, o parduotos produkcijos kiekis per pirmą šių metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, išaugo daugiau nei trečdaliu.

„Kintanti ekonominė padėtis šiuo metu didesnės įtakos tolesnei verslo strategijai Lietuvoje neturi. Tikimės, kad ekonominio atokvėpio sąlygomis mūsų bendrovės pajamos liks stabilios", - vylėsi V.Girulska.

Šiuo metu Lietuvoje yra šeši „McDonald's" restoranai, keturi iš jų - sostinėje, po vieną - Kaune ir Klaipėdoje.


Šiame straipsnyje: Double coffeekavinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių