„DnB Nord“ nuostolis - beveik 240 mln. litų

Komercinis bankas „DnB Nord“ per devynis šių metų mėnesius dėl atidėjinių galimai blogoms paskoloms, patyrė 237,2 mln. litų grynųjų neaudituotų nuostolių.

Prieš atidėjinius ir mokesčius bankas teigia uždirbęs 192,6 mln. litų veiklos pelno - 37,2 proc. daugiau nei tuo pačiu metu pernai.

Vien per trečiąjį šių metų ketvirtį „DnB Nord“ praneša suformavęs 196 mln. litų atidėjinių.

„Trečiajame metų ketvirtyje klientų rizika išliko aukšta dėl gilaus ir užsitęsusio Lietuvos ekonomikos nuosmukio, tačiau, sutelkę dėmesį į kreditų stebėsenos ir restruktūrizavimo efektyvumą, pastebime tam tikrą stabilizaciją nekilnojamojo turto paskolų ir išperkamosios nuomos portfeliuose“, - teigia „DnB Nord“ banko prezidentas ir valdybos pirmininkas Werneris Schillis.

„DnB Nord“ pajamos, palyginti su tuo pačiu metu pernai, padidėjo 13,7 proc. iki 329,2 mln. litų. Anot banko, tai įvyko „žymiai išaugus komisinėms pajamoms iš aktyvios prekybos vertybiniais popieriais ir išvestinėmis finansų priemonėmis“.

Tačiau dėl sumažėjusios kreditavimo paklausos ir mažesnio rizikos reikalavimus atitinkančių projektų skaičiaus rugsėjo pabaigoje banko grynasis paskolų portfelis sudarė 10,5 mlrd. litų - 5,3 proc. mažiau nei prieš metus.

Banko klientų lėšos taupymui ir investavimui rugsėjo pabaigoje sudarė 4,5 mlrd. litų, iš kurių banko išleisti skolos vertybiniai popieriai - 807 mln. litų, o indėliai - 3,7 mlrd. litų.

Vienas didžiausių Lietuvoje komercinis SEB bankas trečiadienį pranešė, kad per devynis šių metų mėnesius patyrė 626,4 mln. litų, banko grupė - 942,8 mln. litų neaudituoto grynojo nuostolio. SEB taip pat paskelbė dėl tokių rezultatų keičiantis vadovą.

Bankas „Swedbank“ antradienį pranešė per devynis šių metų mėnesius dėl atidėjinių galimiems paskolų nuostoliams padengti Lietuvoje patyręs 592,3 mln. litų nuostolių.


Šiame straipsnyje: bankų nuostoliaiDnB Nord

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių