„DnB Nord“ investavusiems į jo obligacijas siūlo derėtis

Bankas "DnB Nord" siūlo klientams, investavusiems į banko obligacijas, finansuotas iš jo pasiskolintomis lėšomis, išnaudoti visas derybų galimybes ir neigia įtarimus, kad investuotojai nebuvo tinkamai perspėti dėl rizikos. Bankas tvirtina, kad bylinėjimasis pareikalautų didelių emocinių ir laiko sąnaudų bei brangiau kainuotų, rašo "Verslo žinios".

"Bankas nesutinka su Investuotojų asociacijos pareikšta pozicija, siūlančia klientams, banko požiūriu, nei teisiškai, nei ekonomiškai neperspektyvų ginčo sprendimo būdą, kuriuo galimai siekiama sumažinti sutartinių įsipareigojimų vykdymą ar jo išvengti, ir tam tikslui suburti kitus, neatsižvelgiant į faktines konkretaus sandorio aplinkybes. Galimai neigiami kompetentingų institucijų sprendimai investuotojams gali kainuoti papildomų procesinių išlaidų" - sako banko Investicinės bankininkystės departamento vadovas Andrius Načajus.

Anot bankininkų, ilgas bylinėjimasis reikštų ne tik dideles emocines ir laiko sąnaudas. Neigiamai susiklosčius bylos eigai, būtų patirtos bylinėjimosi išlaidos, o visą bylinėjimosi laikotarpį kauptųsi papildomos palūkanos už nesumokėtą skolą.

Investuotojų asociacijos (IA) valdybos pirmininkas Tomas Pilipavičius sakė, kad pradėję burtis panašiai nukentėję banko klientai sulaukė banko perspėjimų, kad "visos grupės atžvilgiu priimtas kompetentingos institucijos sprendimas gali sukelti daug skaudesnius padarinius konkretiems klientams".

"Tai išgąsdino dalį žmonių, tačiau akivaizdu, kad vienas lauke - ne karys, o išlaidos veikiant bendrai - mažesnės. Todėl prisidedančių prie suburtos grupės daugės", - kalbėjo jis.

"DnB Nord" laiške klientams rašoma, kad "už tokių pasiūlymų (iniciatyvos neva siekiant apginti obligacijų įsigijusius banko klientus - VZ) visų pirma slypi komercinis asociacijos vardu prisidengiančių teisininkų, siekiančių pasipelnyti iš banko klientų, interesas".

Anot IA, artimiausiu metu kartu savo interesus ginantys investuotojai planuoja pasirinkti jų interesams atstovausiančią advokatų kontorą, pateikti pretenzijas bankui ir kreiptis į atitinkamus investuotojus bei vartotojus ginančias institucijas. Nepavykus susitarti su banku, investuotojų grupė planuoja kreiptis į teismą.

"DnB Nord" veiksmai yra ne kartą sulaukę ir Vertybinių popierių komisijos sankcijų, bankas su komisija yra įsisukęs į teismų karuselę.

Investuotojai, patyrę nuostolių dėl investicijų į banko obligacijas, finansuotų iš to paties banko pasiskolintomis lėšomis, savo interesus gins kartu. Jungtinės veiklos sutartį pasirašė investuotojai, kartu turintys 55 mln. litų vertės išleistų banko obligacijų.


Šiame straipsnyje: DnB Nordderybosobligacijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių