D.Medvedevas pasirašė susitarimą ir dėl Lietuvai svarbaus projekto finansavimo

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pasirašė parlamento ratifikuotą susitarimą dėl Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendrų pasienio projektų finansavimo bei bendradarbiavimo, pranešė Rusijos ambasada Lietuvoje.

Rusija ir Europos Sąjunga (ES) susitarimą dėl finansavimą bendradarbiavimo pasienyje pasirašė 2009 metų rudenį.

Šiame susitarime trys pasienio valstybės - Rusija, Lietuva ir Lenkija - numato bendradarbiauti rengiant įvairius projektus pasienio zonoje ir juos finansuojant.

Maskva yra įsipareigojusi šios programos projektams finansuoti atseikėti 44 mln. eurų, ES - 130 mln. eurų.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija antradienį pareiškė sveikinanti susitarimo ratifikavimą Rusijoje. "Tai leis pradėti įgyvendinti trišalę Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programą", - komentare BNS nurodė ministerija.

Už šios programos įgyvendinimą yra atsakinga Vidaus reikalų ministerija.

Liepą Lietuvos pajūryje susitikę Lietuvos vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis ir Rusijos regioninės plėtros ministras Viktoras Basarginas sutarė, kad iš minėtos programos lėšų Kaliningrado srityje ir pamaryje bus statomi vandens valymo įrengimai, įrengtas Rybačij pasienio punktas keliaujantiesiems Kuršių mariomis, tiesiamas tiltas per Nemuną tarp Panemunės ir Sovetsko, tvarkomos jo prieigos.


Šiame straipsnyje: Dmitrijus Medvedevasprojektas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių