D.Kreivys žada į Lietuvą pritraukti apie 50 investuotojų

Ūkio ministras Dainius Kreivys žada 2011 metais į Lietuvą pritraukti apie 50 naujų užsienio investuotojų - toks tikslas iškeltas investicijų pritraukimu besirūpinančiai įstaigai "Investuok Lietuvoje".

"Kitais meta0is ruošiamės atidaryti atstovybę Silicio slėnyje, kur dar padidinsime savo pastangas. "Investuok Lietuvoje" yra užduotas labai aiškus tikslas. Jeigu šiemet iki spalio pabaigos turime 26 investicijas, iki metų pabaigos galbūt bus apie 30 įvairaus dydžio investicijų. Kitiems metams tikslas labai aiškus - tai yra apie 50 įvairaus dydžio investicijų", - pirmadienį prieš Investicijų patarėjų komisijos posėdį, kuriame dalyvauja IBM, "Barclays", "Western Union" ir kitų įmonių atstovai, teigė D.Kreivys.

Pasak jo, šiuo metu yra deramasi su keliomis "labai didelėmis ir rimtomis" užsienio bendrovėmis dėl jų galimų investicijų Lietuvoje, tačiau teigė negalintis jų įvardyti.
"Investuok Lietuvoje" vadovas Mantas Nocius teigė, kad derybos su galimais investuotojais paprastai trunka apie vienerius metus.

"Daugiausia (su potencialiais investuotojais - BNS) kalbama apie paslaugų centrus, taip pat apie gamybos centrus", - kalbėjo M.Nocius.

D.Kreivio skaičiavimais, šių metų pavasarį IT technologijų centrą Vilniuje atidariusi viena didžiausių pasaulyje Didžiosios Britanijos finansų grupių "Barclays per mėnesį moka apie 3,5 mln. litų mokesčių, o kitąmet, anot ministro, "Barclays" sumokėti mokesčiai į valstybės biudžetą sieks beveik 50 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių