D.Korsakaitė: nenukirtus papildomų radiatorių, renovacija neduos laukiamo efekto

Grįžti į straipsnį

Individualus šildymas

Individualus šildymas portretas
Individualus (autonominis) buto šildymas su karšto vandens paruošimu yra bemaž tris kartus pigiau nei (sovietinė atgyvena) monopolistų centralizuotas butų ir pievų šildymas. Pavyzdys: 2010 gruodis. Trijų kambarių butas (75 kv. m.) su individualiu šildymu ir karšto vandens paruošimu (naudojant dujas) Vilniuje. Sunaudota dujų (per mėnesį) už 230 litų. Dujų kaina - 1 litas 56 centai už kub. m. 2011 Sausis Sunaudota dujų (per mėnesį) už 220 litų (netaupant). 2011 Vasaris Sunaudota dujų (per mėnesį) už 180 litų (netaupant). Šeima džiaugiasi ekonomišku buto šildymu. Tokių šeimų, gyvenančių ekonomiškame bute, daugėja Vilniuje, Kaune ... Individuali (autonominė) kiekvieno buto šildymo sistema turi būti įgyvendinta, renovuojant daugiabučius arba kitaip. Laisvai pasirenkant ...

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
,, nukirsti papildomus radiatorius "....Daugiabutyje gyvena šeimos su mžyliais, vien pensininkai, jauni be vaikų, niekas negyna dalyje butų ir t.t. Tai štai tie jauni,ar pensininkai ir tuščių butų savininkai surenka 51% butų parašus ir pareikalauja ,,prisukti " sklendes namui visam iki 16-17%.... Ką daryti , jei šeimoje mažyliai? dasideda radiatorių.... O ką siūlo Korsakaitė? Nieko

Korsaras

Korsaras portretas
Kaip panelė Korsakaitė daro įtaką įrenginių nusidevėjimui?

Heizsysteme Techniker

Heizsysteme Techniker portretas
D.K., tu apie šildymą išmanai ne daugiau nei mano katinas.Didesnė dalis vidaus šildymo sistemų ir šilumos prietaisų buvo skaičiuoti pagal sovietmečio temperatūrinius grafikus ir dabartiniams parametrams tai sunku pritaikyti.Renovuojant namą, reikėtų iš naujo skaičiuoti, projektuoti ir tik po to montuoti šildymo prietaisus su kiekvieno buto individualia apskaita ir galimybe reguliuoti šilumos kiekį. Aišku radiatorių nupjaustymas lengviausias (Švonderio) metodas, bet efektas nedidelis.Taigi nemuilinkite žmonėms akių, nes vien šilumos punkto renovacija neduos nieko, išskyrus skolas už renovuotą punktą.

Afonia

Afonia portretas
Pirmas komentatorius teisus, tik iš ko gyvens šilumą tiekiančių bendrovių direktoriai, gaunantys dideles algas, jeigu jų kontoros bus nereikalingos.

vartotojas

vartotojas portretas
ATRODO KUO DAUGIAU TAUPOM TUO LABIAU BRANGSTA :)

VILNIETE

VILNIETE portretas
geraiusia-kad kiekviename bute butu silumos reguliatorius-jauniems karsta-jie prisuko siluma senoliams, ar maziems vaikams vesoka-pasisuka ant didesnes kaitros,,, ir moketu-kaip mokame uz elektra, vandeni-tiek kiek sunaudojame-pagal skaitliuka-o parodymus galetu kas menesi patikrinti silumos tinklai-ar nesukciauja vartotojas pagalvokit,,,

o as manau

o as manau portretas
kad ne namo sienas reikia renovuoti( pudinti), o uz gautus Europos sajungos pinigus renovuoti namu sildymo sistemas,kad kiekvienas butas galetu prisukti ar atsukti kraniukus sildant,o sunaudota energija ziuretu individualiai sunaudotos silumos, daugiabuciuose drausti sildyti grindis nuo gyvatuku ar nuo laiptiniu skydiniu, ar kaip kitaip vagiant kaimynu turta, drausti deti papildomus radiatorius( cia liecia ponaicius seimunus, bei kitus turtinguosius gudrucius ,neturincius sazines), ir aplamai ,galvokit -galvokit kaip neleisti energetikams ir siluminininkams apvogti zmones.

klp

klp portretas
tokie dalykai seniai žinomi ,ir tik dabar pradedama kalbeti ,kas turejo buvo padaryta ,nes nuo sovietmečio prisidare papildomų radujatorių ir vagia šilumą iš kaimynų ,o kur dar iškirtę sienas ir balkonus sujungę su butais ,juk tam turi projektas išduotas savivaldybes buti,o ne savivalė,ir tada plotas dideja ,kodel nei administratoriai nei pirmininkai nesieme priemonių per tiek metų ,juk algas tai iš gyventojų gauna ir nemažas ,pradžioje nepriklausomybes ,buvo šilumos tinklų atstovas ,suraše ,kiek radijatorių ir tylu.Klausimas ,kas kompensuos ,tiems pas kurios per mažai radijatorių ir visą laiką jie permokejo ,gal arteja teismų maratonai ,tegul tie gudruoliai ,kas voge šilumą ir sumoka ,juk giriames ,kad teisineje valstybeje gyvename.

666

666 portretas
matet ziopciojancius ? o zinot kas yra tuscios kalbos ? uz ka jiems algas moka ?

Anas

Anas portretas
Labai daug idiotiškų komentarų - jeigu tavo atžalai šalta - pasišildyk papildomai šildytuvu, o nevok šilumos iš kitų. Tų viršnorminių radiatorių (kurie išreguliuoja visą šildymo sistemą) fiksuoti nevisur galima, nes vagys neįsileidžia tikrintojų (tas pat su vandeniu). Valdžia turėtų rasti būdus, kaip tuos vagis sutramdyti.

Algimantas

Algimantas portretas
> 4-tam,"užsieniečiui" -kuris užsienyje dėlioja šaligatvio plyteles...o Lietuvoje jis tampa dėstytoju...keli klausimai: 1.Kas pasikeitė daugelyje DN šildymo ir karšto vandens sistemose..beveik visi DN statyti prieš 20-50 metų... 2 .Prie kokio temperatūrinio grafiko buvo parenkami butų šildymo plotai (radiatorių sk.)...užtikrinant kambarių t-rą +20C. Jeigu,nors truputį gaudaisi esamoje situacijoje, eikime toliau...visiškai teisingas straipsnis...pirmas ir pagrindinis reikalavimas- atstatyti šil.plotus kambariuose pagal pirminį projektą, nes kitu atveju išlieka betvarkė. Esi ne ką protingesnis už savo katiną... Antras etapas prasideda šil.energijos sunaudojamos šildymui DN taupymas. Daleiskime, kad daugiau kaip pusė namo gyventojų pasikeitė langus...vistik jie šil.energijos netaupo -jie pasigerino gyvenimo sąlygas... Taupymas prasidėtų tada, kai būtų sumažintas namo šildymo sistemos t-rinis grafikas...butuose,kur pakeisti langai +20C, ten, kur kiauri +15C,ir jie bus priversti keisti langus. Kai pradedi išvedžiojimus apie kažkokius skaičiavimus - tai juokas pro ašaras.. DN sunaudotas šil.energijos kiekis paskaičiuojamas (skaitiklio pagalba) pratekėjusio vandens kiekis padaugintas iš paduodamo ir grįžtamo vandens t-rų skirtumo -pirmu atveju Q lygu V (95 -70), antru atv. Q lygu V (80-65).

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
,,Valdžia turėtų rasti būdus, kaip tuos vagis sutramdyti." Iš kur atsiranda vagys? Iš blogo gyvenimo....

Algimantas

Algimantas portretas
Šį kartą gerb.P.Morkūnai, nekaltinkit valdžios...VEI nurodo...prieš kiekvieną šildymo sezono pradžią Jūsų namo šildymo ir karšto vandens prižiūrėtojas turi pateikti sistemų patikrinimo aprašą (atitikimą projektui) Kad sistemų prižiūrėtojai nevykdo savo tiesioginio darbo...kaltinkite administratorių, bendrijos v-bos p-ką ir eilinius DN butų savininkus -kuris šioje grandinėje didžiausias veršis, palieku spręsti Jums.

musu daugiabutyje

musu daugiabutyje portretas
20 butu yra pasidvigubinę radijatotius. Kiti 30 butų yra apvagiami kaimynų. buvo bandymų mokėti pinigus uz siluma pagal radijarorių skaičių. Valdyba atmetė Valdzia bruka daugiabuciui kailinius, bet netvarko vidinių silumos tinklų, nenori ivesti butuose individualius apskaitos prietaisus. As sutikciau moketi

Kostas

Kostas portretas
Gerb. Algimantas teisus, bet aš D.Korsakaitės teiginyje dėl radiatorių matau pavojingą tendenciją, kuri pateisins kainų didėjimą už šildymą renovuotose namuose. Labai patogus pasiteisinimas, renovuok nerenovavęs, bet kainos liks tos pačios ar didesnės, nes tie niekadėjai nenusipjausto radiatorių. Totali nesąmonė, durniau nesugalvosi, bet labai naudinga energetikams, kurie niekaip nenori atsisakyti sovietinio relikto, centralinio šildymo.

tai

tai portretas
kas kad tie radiatoriai musu bute nupjauti, uz sildyma saskaitos ateina astronomines, nes kaimynai vagia elektra jau daug metu, nesugeba ju sutramdyti niekas , oi sildyma ieina ir namo reikmems sunaudota bendra elektra.

Galerijos

Daugiau straipsnių