D.Korsakaitė: nenukirtus papildomų radiatorių, renovacija neduos laukiamo efekto

Norint, kad už išteklius gyventojų mokama suma mažėtų, reikėtų diversifikuoti kurą ir gamybos šaltinius, sako Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė.

"Savivaldybių politikai turi nuo kalbų pereiti prie darbų - diversifikuoti šildymui naudojamą kurą ar pereiti prie kitos kuro rūšies", - interviu savaitraščiui "Veidas" teigia Kainų komisijos vadovė.

Ji pabrėžia, kad gyventojai turi būti savo bendros nuosavybės šeimininkai ir pareikalauti atsakomybės iš šilumos ūkio administratorių, prižiūrėtojų, kuriems kiekvieną mėnesį moka ne tokius ir mažus pinigus, kad šie atliktų jiems priskirtus darbus

"Antra, visiems susitarti ir susigrąžinti savo namo vidinių šildymo sistemų būklę į projektine, kad radiatorių kiekis ir vieta atitiktų suprojektuotą - nukirsti papildomus radiatorius balkonuose, terasose ar voniose, kas visam namui kainuotų galbūt 2-3 tūkst.Lt,o šildymo sąskaitos sumažėtų maždaug 30 proc.", - sako Kainų komisijos vadovė.

Pasak D.Korsakaitės, Vilniuje iš maždaug 27 centų už kilovatvalandę PVM sudaro 2,3 centus, pastovioji dalis - 5 centus, o 20 centų keliauja tiesiai į Rusiją už dujas.

Kainų komisija, anot D.Korsakaitės, daro įtaką tik maždaug šeštadaliui kainos - pastoviai kainos daliai (į ją įeina įrenginių nusidėvėjimas, darbo užmokestis su socialiniais mokesčiais, eksploatacinės ir kitos sąnaudos).

D.Korsakaitės teigimu, praktiškai visos šiemet skirtingoms savivaldybėms nustatytos bazinės kainos yra 10-12 proc. mažesnės nei iki tol galiojusios.


Šiame straipsnyje: renovacijašildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Individualus šildymas

Individualus šildymas portretas
Individualus (autonominis) buto šildymas su karšto vandens paruošimu yra bemaž tris kartus pigiau nei (sovietinė atgyvena) monopolistų centralizuotas butų ir pievų šildymas. Pavyzdys: 2010 gruodis. Trijų kambarių butas (75 kv. m.) su individualiu šildymu ir karšto vandens paruošimu (naudojant dujas) Vilniuje. Sunaudota dujų (per mėnesį) už 230 litų. Dujų kaina - 1 litas 56 centai už kub. m. 2011 Sausis Sunaudota dujų (per mėnesį) už 220 litų (netaupant). 2011 Vasaris Sunaudota dujų (per mėnesį) už 180 litų (netaupant). Šeima džiaugiasi ekonomišku buto šildymu. Tokių šeimų, gyvenančių ekonomiškame bute, daugėja Vilniuje, Kaune ... Individuali (autonominė) kiekvieno buto šildymo sistema turi būti įgyvendinta, renovuojant daugiabučius arba kitaip. Laisvai pasirenkant ...

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
,, nukirsti papildomus radiatorius "....Daugiabutyje gyvena šeimos su mžyliais, vien pensininkai, jauni be vaikų, niekas negyna dalyje butų ir t.t. Tai štai tie jauni,ar pensininkai ir tuščių butų savininkai surenka 51% butų parašus ir pareikalauja ,,prisukti " sklendes namui visam iki 16-17%.... Ką daryti , jei šeimoje mažyliai? dasideda radiatorių.... O ką siūlo Korsakaitė? Nieko

Korsaras

Korsaras portretas
Kaip panelė Korsakaitė daro įtaką įrenginių nusidevėjimui?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių