D.Jankauskas: siūlymas dėl minimalios algos didinimo - kompromisas

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas sako, kad minimalios mėnesio algos (MMA) didinimas iki 850 litų kitąmet yra kompromisinis Vyriausybės siūlymas.

„Nėra lengvų ir paprastų sprendimų, ir po visų diskusijų aš vadinu tai kompromisu“, - žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė ministras.

„Vyko labai karštos diskusijos Vyriausybės pasitarime, ir ne viename. Šiaip ar taip, laikau pasiekimu, kad su socialinio ekonominio susitarimo projektu kaip tokiu į Trišalę tarybą, į dialogą su socialiniais partneriais Vyriausybei atstovaujanti pusė eina su vienu siūlymu“, - kalbėjo D.Jankauskas.

Jis priminė prieš keletą metų Trišalėje taryboje vykusias diskusijas dėl MMA didinimo, kai Vyriausybės atstovai „kalbėjo skirtingais balsais ir kiekvienas teikė savo matymus ir mąstymus“.

Vyriausybė trečiadienį pritarė, kad nuo kitų metų liepos MMA didėtų iki 850 litų. Sprendimas galutinai įsigalios, jei jam pritars Trišalė taryba, kurioje, be Vyriausybės, dirba darbdavių ir profesinių sąjungų atstovai.

Šiuo metu MMA Lietuvoje siekia 800 litų, o atskaičius mokesčius - 670 litų.


Šiame straipsnyje: MMAmokesčiaiMinimali alga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsimerk

 Atsimerk portretas
Jaigu sugebi, sudėk visus mokesčius ir pažiūrėk reliai į kainas,pamatysi kas iš to gaunasi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių