Dirbantiems pagal autoriaus sutartis siūloma „Sodros“ įmokas skaičiuoti nuo visų pajamų

Visiems pagal autoriaus sutartis dirbantiems asmenims, išskyrus menininkus, nuo kitų metų "Sodros" įmokas siūloma mokėti nuo viso autoriaus atlyginimo.

Seime įregistruotos specialios darbo grupės parengtos atitinkamos Sveikatos draudimo bei Valstybinio socialinio draudimo įstatymų pataisos.

Dabar asmenys, kurie autoriaus atlyginimą gauna iš to paties darbdavio kaip ir darbo užmokestį, "Sodros" ir sveikatos draudimo įmokas moka nuo visos atlyginimo sumos, o kiti - tik nuo pusės.

Pasak Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto vadovo Rimanto Jono Dagio, skirtingai apmokestinus autoriaus atlyginimus, pastebėta tendencija, kad siekiant mokėti mažesnes įmokas, dažniausiai žurnalistams, autoriaus atlyginimas imtas mokėti kitoje, ne pagrindinėje darbovietėje.

"Dabar visos įmonės bus traktuojamos vienodai, kad nebebūtų galimybės piktnaudžiauti", - antradienį Seime spaudos konferencijoje pristatydamas naują asmenų, dirbančių pagal autoriaus sutartis, apmokestinimo socialinio draudimo mokesčiais sakė parlamentaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių