Dirbančius oficialius bedarbius siūloma bausti piniginėmis baudomis

Nelegaliai dirbančius oficialius bedarbius, gaunančius bedarbio pašalpą, siūloma bausti piniginėmis baudomis.

Vyriausybės kancleris Deivydas Matulionis trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete informavo, kad baudos galėtų siekti nuo 300-500 iki 1 tūkst. litų.

"Toks siūlymas dar net Vyriausybėje nesvarstytas, per mėnesį ar du jis pasieks Seimą", - sakė D.Matulionis.

Po posėdžio žurnalistams Vyriausybės kancleris neatmetė galimybės, kad baudos "galėtų būti ir mažesnės".

Komiteto pirmininko Kęstučio Glavecko teigimu, bauda turi būti tokio dydžio, kad nubaustam žmogui daugiau "to daryti (gauti bedarbio pašalpą ir dirbi - BNS) nesinorėtų".

"Ji (bauda - BNS) turi būti juntama ir turėtų būti fiksuoto dydžio", - sakė K.Glaveckas.

D.Matulionis pabrėžė, kad nelegaliai žmones, o ypač tokius bedarbius, priimančių į darbą darbdavių bausti neketinama: "Jiems jau ir taip nustatytos labai didelės baudos".

Pasak jo, darbdavys ne visada gali žinoti, kad siekiantis įsidarbinti žmogus gauna bedarbio pašalpą, ir gali pakliūti į "nemalonią padėtį".

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė taip pat parėmė idėją bausti tokius gyventojus: "Tas žmogus sąmoningai imasi šios veiklos".

Biudžeto ir komiteto vicepirmininkas Vitas Matuzas abejojo tokios priemonės naudingumu: "Jeigu abiem bus tik blogai (didelės baudos - BNS) arba tik gerai, išaiškinti tokius atvejus bus sunku".

Liberalcentristas Žilvinas Šilgalis priekaištavo, kad darbdaviai jau skundžiasi, kad negali rasti legalių darbuotojų, nes daugelis gauna bedarbio pašalpas ir nenorėdami jų prarasti, nori dirbti nelegaliai ir gauti atlyginimą grynaisiais.

Pasak D.Matulionio, dabar už nelegaliai įdarbintus darbuotojus darbdaviai baudžiami nuo 3 iki 20 tūkst. litų.

Darbo inspektorius Dainius Pluktas informavo, kad siūloma bausti ir įmones, kuriose bus nelegaliai įdarbinami žmonės arba darbuotojams bus mokami neapmokestinami atlyginimai.

Pasak jo, už tokius pažeidimus galės būti draudžiama įmonei iki penkerių metų dalyvauti viešuosiuose pirkimuose, iki 3-5 metų jos negalės pretenduoti į Europos Sąjungos paramą, o jeigu ją gavo, turės grąžinti.


Šiame straipsnyje: bedarbiainedarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

piktas

piktas portretas
Dirbantys oficialus bedarbiai is tikruju yra biudzetiniu pinigu vagys. Uz tokia veika berods yra BK straipsnis.

agne

agne portretas
O ką veikia darbo birža, kad to bedarbio nekontroliuoja, aš kai buvau bedarbė, tai registruotis reikėjo kas savaitę ir dar siuntinėjo, tai seminaro paklausyt, tai į susitikimą su darbdaviu atvykt. Tuomet aš būčiau turėjusi neoficialaus darbdavio iš darbo atsiprašinėt.Pas mus taip niekas nieko, nekontroliuoja, neprižiūri, nedirba ir . t.t...

kaunas

kaunas portretas
durniu komanda dar sugalvokit kaip vargsus lietuvius nuelsti,jums ten gaunan gerus atlyginimus be pigu sedeti ir durnus istatyus primineti.as jus suprantu jus bijot kad nesurinksit algos sau jei visi dirbs nelegaliai,bet nepamirskit kad lietuvos alga tai minimumas o ar tai galima isgyventi kai juos visus turi atiduoti mokesciams.tad ir tenka dirbti nelegaliai kad isgyventum.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių