Didžiuosiuose prekybos centruose - pažeidimai

Valstybinės darbo inspekcijos pareigūnai penktadalyje patikrintų prekybos centrų rado darbo laiko apskaitos pažeidimų. UAB „Rimi Lietuva“, „Norfos mažmena“, „Maxima LT“ bei „Palink“ prekybos tinklams priklausančiose parduotuvėse darbuotojai dirbo viršvalandžius, nebuvo sudaryti darbo grafikai, aptikta kitų darbo įstatymų pažeidimų, infomuoja Valstybinė darbo inspekcija.

„Inspekcija nuolat gauna prekybos darbuotojų nusiskundimų dėl jų pažeidžiamų teisių, ypač dėl darbo laiko apskaitos. Atsižvelgdami į šią informaciją, patikrinome arti 100 prekybos centrų didžiuosiuose šalies miestuose, beveik dvidešimties jų vadovai patraukti administracinėn atsakomybėn“, – savaitgalį vykusių reidų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje bei Alytuje rezultatus komentuoja laikinai vykdantis Lietuvos Respublikos vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus funkcijas Vilius Mačiulaitis.

Daugiausia pažeidimų aptikta tikrintų „Iki“ ir „Maxima“ parduotuvėse, kiek mažiau – „Rimi“ ir „Norfos“ prekybos centruose.

Pasak VDI vadovo, neapskaityti darbuotojų viršvalandžiai yra vienas šiurkščiausių darbo teisės pažeidimų, o nesudarius ar nepaskelbus darbo grafikų atsiranda galimybė piktnaudžiauti darbuotojų darbo laiku.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse už darbo laiko apskaitos pažeidimus numatyta bauda nuo 500 iki 3 tūkst. litų. Už šį pažeidimą pakartotinai skiriama bauda gali išaugti iki 10 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: prekybos centraidarbuotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Darbuotoja

Darbuotoja portretas
Gal kas zino, norejau pasidometi, jei nera nustatytas kasmetiniu atostogu grafikas darbovieveje, ar tai yra irgi pazeidimas?

vilija advokatė

vilija advokatė portretas
taip, tai yra pažeidimas

wwww

wwww portretas
maxsima kur yra mazajame kaimelyje, tai direktore nesveika juodai, jai gyditis banguskeje reikia , rekia ant darbuotoju, tas iki asaru davaro, parektu taip ant manes tai be liudininku gautu i kakta taip ar taip ten dirbti neimanoma!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių