Didžiojoje Britanijoje netikėtai sumažėjo maisto produktų kainos

Didžiosios Britanijos gyventojai šių metų kovą turėjo netikėtą galimybę pigiau nusipirkti maisto produktų, nes mažmenininkai siūlė daug akcijų. Tačiau toks maisto pigimas vargu ar bus ilgalaikis, informuoja naujienų kanalas „Sky News“.

Specialūs pasiūlymai maisto produktų kainas kovą, palyginti su vasariu, sumažino 0,5 proc. – daugiausia nuo 2009 metų rugpjūčio, skelbia Britanijos mažmeninės prekybos įmonių konsorciumas.

Pagrindiniai maisto produktai, tokie kaip duona ar kruopos, pigtelėjo 0,6 proc. Žuvų ir vaisių kainos taip pat mažėjo. Žmonės turėjo galimybę pigiau nusipirkti drabužių ir kosmetikos. Iš viso ne maisto produktų kainos sumažėjo 0,2 proc.

Minėtasis konsorciumas skelbia, kad precedento neturintis kiekis – 40 proc. – prekių buvo parduodama su nuolaida.

Tačiau statistiniai duomenys rodo, jog nepaisant tokio netikėtino sumažėjimo kovą, maisto produktų kainos vis dar yra 4 proc. didesnės nei prieš metus tuo pačiu laiku, o ne maisto produktai kainuoja 1,5 proc. daugiau.

Ekspertai teigia, kad augančios naftos kainos – šiuo metu daugiau kaip 120 JAV dolerių už barelį – neišvengiamai padidins ir kitas kainas.


Šiame straipsnyje: maisto produktaikainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

ausra

ausra portretas
Anglijoj ir prieš sumažinimą kainos buvo mažesnės, nei Lietuvoj. Nekalbant kad prekybininkams mokamas kelis kartus didesnis atlyginimas ....

sumazejo

sumazejo portretas
ten visad kainos buvo zenkliai mazesnes nei Lietuvoje. Galiu drasiai teigti,kad Lietuvoje kainos didziausios europoje,o jeigu dar palyginant su darbo uzmokesciu... tai cia kainos tiesiog kosmines

ji

ji portretas
kaip tais nafta 120 doleriu? pries minute bllomberg rode kad tik 108.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių