Didžiausią įtaką infliacijai turės augančios maisto kainos

Statistikos departamentas prognozuoja, kad balandžio mėn., palyginti su kovo mėn., pagal suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) apskaičiuota infliacija gali sudaryti 0,5 procento.

Metinė infliacija balandžio mėn., tikėtina, gali siekti 3,8, o vidutinė metinė – 2,4 procento. Kovo mėnesį užfiksuota metinė infliacija buvo 3,7, o vidutinė metinė – 2,1 procento, infomuojama pranešime spaudai.

Tikėtina, kad didžiausią įtaką balandžio mėn. infliacijai turės kylančios maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų prekių kainos. Daugelio metų patirtis rodo, kad infliaciją balandžio mėnesį taip pat gali didinti kovo–balandžio mėnesiais pristatomų naujų pavasario drabužių ir avalynės kolekcijų kainos. Kitų prekių ir paslaugų grupių kainos, tikėtina, reikšmingai nekis ir turės nedaug įtakos SVKI dinamikai.

Balandžio mėnesio infliacija nepakeis SVKI tendencijos. Labiausiai auga maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų, transporto, būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro kainos. Prognozuojama, kad nuo 2010 metų sausio mėnesio mažėjusios ryšių ir būsto apstatymo, namų ūkio įrangos ir kasdienės namų priežiūros prekių ir paslaugų kainos išliks stabilios ir nebekris. Kitų prekių ir paslaugų grupių kainų pokyčiai buvo ne tokie ryškūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Nei apmulkinti, nei raminti, juk gyventojai zino, nes mate...

Anglija info

Anglija info portretas
Statistikos procentai nieko nesako. Štai jums tikri skaičiai, palyginimui. ******* **** Kilogramas cukraus Anglijos parduotuvėse kainuoja 68 pensai (2 litai 64 centai) Litras pieno Anglijos parduotuvėse kainuoja 55 pensai (2 litai 14 centų). Kilogramas miltų Anglijos parduotuvėje kainuoja 52 pensai (2 litai 2 centai) Litras dyzelino Anglijos (BP) kolonėlėse kainuoja £1.43 (5 litai 56 centai) ******* ***** ******* ***** Žmogaus darbo valandos minimalus atlyginimas Anglijoje yra £5.93 (23 litai 26 centai) ******* **** ******* **** ******* **** Neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD) Anglijoje yra £622.92 mėnesiui (2423 litai). Nuo žmogaus veiklos šių pajamų nėra atskaičiuojamas joks mokestis, net ir valstybiniam socialiniam draudimui. Tai yra žmogaus veiklos (verslo) asmeninė ir privati neliečiamybė kapitalistinėj šaly. ******* ***** ******* ***** ******* ***** ******* ***** Kad oriai gyventi ...

Pinokis

Pinokis portretas
Aciu uz palyginima
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių