Didžiausia alga Lietuvoje – 3 mln. litų

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, per praėjusius metus 22 asmenys uždirbo milijoną. Visi jie minėtą algą gavo dirbdami vienoje įmonėje. Pernai, milijoną uždirbusių asmenų sumažėjo trečdaliu  - iki 22, kai 2011-aisiais jų buvo 32.

Didžiausią atlyginimą neįvardijamoje uždarojoje akcinėje bendrovėje gavo vienas asmuo - jam per metus išmokėta iš viso 3,1 mln. litų.

Tuo metu didžiausia alga buvo išmokėta praėjusių metų vasarį – 1,5 mln. litų. Tačiau tai ne vienintelė milijoninė alga, išmokėta praėjusiais metais. Didesnį nei milijonas atlygį už darbą gavo dar trys asmenys ir tik vienas iš jų, patekęs į penketuką, gavo 864 tūkst. litų atlyginimą.

Didžiausios algos buvo mokamos užsienio įmonėse. Jos svyravo tarp 45 ir 31 tūkst. litų.

Įdomu tai, kad dideles algas pernai mokėjo ne tik verslo įmonės, bet ir viena neįvardinta aukštoji mokykla. Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, ji siekė beveik  140 tūkst. litų.

Daugiausiai dividendų pernai išmokėjo uždarosios akcinės bendrovės - atitinkamai 14,03 mln. litų, 11,76 mln. litų, 11,62 mln. litų, 11,5 mln. litų ir 9,454 mln. litų.


Šiame straipsnyje: algaVMIatlyginimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Tai didieji vagys -kodel liekat nezinomi .Jums reikia STALINO , o musuvagys neisduos .

nu jo

nu jo portretas
tokius pridedam prie minimalaus atlyginimo ir vualia, turime Lietuvos atlyginimo vidurkį. ir visai neblogą.

rimas

rimas portretas
ir niekam neidomu is kur tokie atlyginimai,bet jeigu iseitu dekretiniu su tokiu atlyginimu greitai butu sutvarkytas
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių