Didmiesčiuose namų kainos per metus smuko penktadaliu

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje esantys namai šiuo metu parduodami apytiksliai 20 proc. pigiau nei pernai tuo pačiu metu, rašo portalas aruodas.lt.

Jame nurodoma, kad skelbimuose siūlomos kainos esą atrodo palankios pirkėjui - jos sumažėjusios keliasdešimt procentų, o ir pardavėjai dar linkę taikyti nuolaidų.

Pastebima, kad lyginant su pernai tuo pačiu metu, keitėsi ir pasiūlymų įsigyti namą skaičius: sostinėje jų liko daugmaž tiek pat, Kaune sumažėjo apie 20 proc., Klaipėdoje - apie 30 proc. Šiuo metu ieškantieji įsigyti namą gali rinktis iš maždaug 1500 Aruodas.lt publikuojamų skelbimų apie Vilniuje, 550 apie Kaune ir 400 apie Klaipėdoje parduodamus namus. Tačiau tai nebūtinai tikslus skirtingų namų skaičius, nes tą patį objektą gali reklamuoti ir savininkas, ir tarpininkai.

Vilniaus mieste įrengti namai šiuo metu kainuoja vidutiniškai 4500 Lt/kv.m, namai su daline apdaila - apie 2600 Lt/kv.m. Kaune už įrengtą namą tektų mokėti vidutiniškai 3200 Lt/kv.m, o už iš dalies įrengtą - apie 2100 Lt/kv.m. Klaipėdos mieste namų kainos panašios kaip sostinėje: pilnai įrengti namai kainuoja vidutiniškai 4400 Lt/kv.m, o namai su daline apdaila - apie 2400 Lt/kv.m. Pateiktos siūlomos namų kainos, remiantis skelbimų statistika, neatsižvelgiant į pastato vietą mieste, statybos metus, detalesnį įrengimą ir apstatymą.

Statistika rodo, kad skelbimuose nurodoma kaina nebūtinai yra galutinė, savininkai kai kuriems objektams pritaiko nuolaidų. Per paskutines 30 dienų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje parduodamiems namams buvo taikoma vidutiniškai 9 proc. nuolaida. 


Šiame straipsnyje: namainamų kainosNT kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių