Didmiesčių gyventojai - už mokesčių politikos reformą

Beveik pusė didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų mano, kad šiuo metu skubiausiai būtina reformuoti mokesčių politiką, o atleisti iš pareigų labiausiai vertėtų kultūros ministrą Remigijų Vilkaitį.

Savaitraščio "Veidas" užsakymu atlikta didžiųjų miestų gyventojų apklausa rodo, kad mokesčių politiką kuo greičiau norėtų reformuoti 40,2 proc. apklaustųjų.

21,4 proc. apklaustųjų didmiesčių gyventojų mano, kad kuo skubiau reikėtų reformuoti sveikatos apsaugą, 20,8 proc. - socialinės apsaugos politiką. 9,8 proc. apklaustųjų pasisakė už švietimo sistemos reformavimą, 5,6 proc. - už teismų ir prokuratūrų pertvarką.

Už R. Vilkaičio atstatydinimą pasisakė 43 proc. apklaustųjų didmiesčių gyventojų. 19,8 proc. apklaustųjų mano, kad reikėtų atstatydinti švietimo ir mokslo ministrą Gintarą Steponavičių, 16,2 proc. - aplinkos ministrą Gediminą Kazlauską, 14,4 proc. - krašto apsaugos ministrę Rasą Juknevičienę.

Apklausą "Veido" užsakymu atliko tyrimų ir konsultacijų bendrovė "Prime consulting". 2010 metų kovo 22-24 dienomis apklausta 500 didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių