Didmiesčių gyventojai baiminasi „Sodros" bankroto

Didžioji dauguma didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų baiminasi, kad dabartinė „Sodra" gali bankrutuoti, ir mano, jog skubi šios institucijos reforma yra būtina.

Savaitraščio „Veidas" užsakymu atlikta didžiųjų miestų gyventojų apklausa rodo, kad net 91,4 proc. apklaustųjų baiminasi "Sodros" bankroto ir teigia, kad dabartinę socialinio draudimo sistemą būtina reformuoti.

56,6 proc. apklaustųjų mano, kad turėtų būti derinamas valstybinis ir privatus draudimas, 21,8 proc. teigia nepasitikintys nei "Sodra", nei privačiais pensijų fondais ir pensijai taupo savarankiškai.

19,2 proc. gyventojų mano, kad tik privačiame fonde galima sukaupti lėšų oriai senatvei, vos 0,8 proc. apklaustųjų teigė pasitikintys tik valstybiniu socialiniu draudimu, kurį, anot jų, reikėtų sustiprinti.

Prieš "Sodros" reformą pasisako 5,4 proc. didmiesčių gyventojų, 1 proc. apklaustųjų mano, kad dabartiniai "Sodros" sunkumai yra laikini.

Apklausą "Veido" užsakymu atliko tyrimų ir konsultacijų bendrovė "Prime consulting". 2010 metų vasario 8-20 dienomis apklausta 500 didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų.


Šiame straipsnyje: Sodra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių