Didieji televizijos kanalai siekia sustabdyti jų programų transliacijas internete

Didieji Lietuvos televizijos kanalai per teismus siekia įpareigoti naujienų portalą 15min.lt ir bendrovę "B2B Group" stabdyti jų programų transliacijas internete ir atlyginti patirtą žalą.

Portalo 15min.lt/tv savininkai tvirtina, jog jie, kaip ir visos kabelinės televizijos, remiasi vadinamuoju privalomojo programų siuntimo įpareigojimo principu, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Mūsų pozicija labai paprasta - "15min" neteisėtai naudoja mūsų turinį. Todėl šią įmonę apskundėme teismui, prašome atlyginti žalą. Tam pritarė ir teismas" - sakė Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

LRT reikalauja 130 tūkst. litų dydžio žalos atlyginimo, "Laisvas ir nepriklausomas kanalas" - 30 tūkst. litų, o "Tele-3" - 20 tūkst. litų. Televizijas piktina, kad 15min.lt/tv nemokamai transliuoja jų kurtas ar įsigytas laidas bei kitus kūrinius.

Teismas laikinai, kol bus nagrinėjama byla, sustabdė LTV, LTV2, LNK, TV1, "Info TV", "Liuks!" kanalų retransliavimą ir areštavo 80 tūkst. litų vertės įmonių "15min" ir "B2B Group", kuri vykdo televizijos kanalų retransliavimą, turto. Bendrovei "Tele-3" priklausančių kanalų TV3 ir TV6 transliacijos tęsiamos.

"15min" ir "B2B Group" apskundė visus teismo sprendimus. Pasak jų, retransliuodami 12 nacionalinių televizijų jie nepažeidžia licencijos ir Visuomenės informavimo įstatymo nuostatų.

"Nedarome nieko naujo - duodame žmonėms tai, ką jie jau ir taip turi nemokamai. Galima sakyti, kad 15min.lt/tv yra kabelinė televizija, tik kompiuterio ekrane. Nei mes, nei "B2B Group" neturime jokių išskirtinių teisių, bet kuri kita bendrovė gali daryti tą patį", - teigė "15min" generalinis direktorius Tomas Balžekas.

Anot jo, bendrovė transliacijas vykdo vadovaudamasi privalomojo programų siuntimo įpareigojimo principu, jis skelbia, kad skaitmeninės televizijos ir kiti TV operatoriai privalo retransliuoti 12 nacionalinių programų.


Šiame straipsnyje: televizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių