Didėjant bankų paslaugų įkainiams, žmonės renkasi alternatyvius mokėjimo būdus

Didėjant bankų paslaugų kainoms vis daugiau žmonių atranda alternatyvių mokėjimo būdų - kredito unijų, loterijų terminalų, parduotuvių kasų - ir atsisako bankinių paslaugų, rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

Dienraštis praneša, kad žmonės sunkmečiu atrado kredito unijas. Jų nariais tampama įsigyjant bent vieną pajų už 100 litų, kurie gali atsipirkti mokant komunalinių paslaugų įmokas.

"Didžioji dalis kredito unijų neima jokio komisinio mokesčio už įmokų mokėjimą tiek unijos kasoje, tiek internetu, kitos taiko minimalų, ne daugiau kaip 20-50 centų siekiantį įkainį. Kredito unijos dirba savo narių labui. Pastebime, kad kai kurie nariai, nors ir neturėdami čia indėlių, kredito unijos paslaugomis naudojasi vien komunalinėms įmokoms mokėti", - sakė Lietuvos centrinės kredito unijos komunikacijos specialistė Gintarė Kazakevičiūtė.

Bendrovės "Perlo paslaugos" direktorius Dainius Kalinauskas pasakojo, kad smarkiai didėja ir loterijos "Perlas" terminalų populiarumas apmokant sąskaitas.

"Apie 20 proc. įvairių paslaugų teikėjų patys sutinka sumokėti komisinius mokesčius, todėl jų klientui užtenka tik atnešti sąskaitą iki mūsų terminalo. Pastebime, kad žmonės kruopščiai skaičiuoja komisinius mokesčius, nes atėję apmokėti sąskaitų puikiai žino, už kurią sąskaitą reiks jų mokėti papildomai, o už kurią - ne", - teigė D.Kalinauskas.

Prekybos tinklo "Maxima" atstovų teigimu, populiarėja ir atsiskaitymai už paslaugas parduotuvių kasose.

Pasak dienraščio, šį mėnesį didieji komerciniai bankai vėl pabrangino mokėjimų pavedimų, sąskaitų tvarkymo ir kitas paslaugas, įvedė naujų kreditinių kortelių mokesčių, kai kurių bankų paslaugų kainos per porą mėnesių pakilo dvigubai.


Šiame straipsnyje: pinigaimokesčiaibankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių