Didėja užsienio prekyba su NVS šalimis

Birželio mėnesį, palyginti su geguže, Lietuvos prekių eksportas ir importas padidėjo atitinkamai 9,4 ir 6,2 procento. Palyginti su 2007 metų birželiu, atitinkamai 35,6 ir 23 procentais. Pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su atitinkamu 2007 m. laikotarpiu, prekių eksportas ir importas padidėjo atitinkamai 33,6 ir 24,9 procento.

Statistikos departamento duomenimis, sausio-birželio mėnesiais 61,7 procento Lietuvos prekių eksporto sudarė eksportas į ES valstybes nares, o importas iš jų - 57,8 procento. Sparčiai didėjant užsienio prekybos apyvartai su NVS šalimis, didėjo ir šių šalių dalis, palyginti su užsienio prekybos apyvarta. Ji sudarė 23,4 procento šalies prekių eksporto, o importo apyvartos dalis - 33,9 procento.

2008 m. sausio-birželio mėn. svarbiausi Lietuvos eksporto partneriai buvo Rusija, Latvija, Vokietija ir Lenkija, o svarbiausi importo partneriai - Rusija, Vokietija, Lenkija ir Latvija.

Didžiausią įtaką prekių eksporto augimui turėjo padidėjęs mineralinių produktų, trąšų ir javų eksportas. Importo augimą lėmė padidėjęs žalios naftos ir gamtinių dujų, vagonų ir jų dalių ir trašų  importas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių