D.Grybauskaitė: Vyriausybė privalo mažinti šešėlinės ekonomikos mastą

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad Vyriausybei pirmiausia reikėtų mažinti šešėlinės ekonomikos mastą, o tik po to galvoti apie mokesčių didinimą.

"Karpyti išlaidas ir plėsti mokestinę bazę Lietuvai iš tiesų reikia, bet būtent todėl prieš metus ir nerekomendavau skolintis iš TVF - kad Lietuva išlaikytų galimybę apsispręsti pati, kokiomis priemonėmis tvarkytis su savo biudžeto deficitu. O pirmiausia reikėtų ne mokesčius kelti, o ištraukti šešėlį į atvirą ekonomiką, tai būtų pirmoji Vyriausybės užduotis", - trečiadienį žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Ji komentavo Tarptautinio valiutos fondo (TVF) siūlymus karpyti valdžios išlaidas bei įvesti automobilių ir nekilnojamojo turto (NT) mokesčius.

Jos teigimu, šiandien NT ir automobilių mokesčiai nepasiteisintų.

Ji teigė mananti, kad trumpinti motinystės atostogas yra vienas iš galimų taupymo variantų.

"Nenorėčiau iš viso komentuoti arba patarčiau ekspertams ar Vyriausybei nemėginti siūlyti, neaptarus visos sistemos, viso komplekso "Sodros" reformos apmatų, diskutuoti ar spekuliuoti vienu mažu gabalėliu", - teigė D.Grybauskaitė.

TVF šią savaitę paragino Vyriausybę mažinti deficitą, motinystės išmokas, įvesti visuotinį nekilnojamojo turto mokestį ir "žaliąjį mokestį" transporto priemonėms.


Šiame straipsnyje: TVFtaupymasBVPmokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių