D.Grybauskaitė: visų politinių jėgų susitelkimas lems šalies ūkio atsigavimą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad visų politinių jėgų susitelkimas ir bendras darbas lems šalies ūkio atsigavimą.

"Šiandienos sprendimai nulems Lietuvos ateitį. Šalies ūkio ir ekonomikos atsigavimo tempai priklausys nuo visų politinių jėgų susitelkimo ir bendro darbo", - sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė, antradienį susitikusi su Seimo Ekonomikos komiteto nariais.

Susitikime aptarta šalies ekonominė padėtis bei ūkio pertvarkai ir atsigavimui svarbūs Seimo pavasario sesijoje numatomi priimti sprendimai.

Valstybės ateičiai, pasak prezidentės, ypač svarbūs gamtinių dujų, energetikos įstatymai bei konkretūs infrastruktūros projektai - suskystintų dujų terminalas, elektros jungtys su Vakarų Europa, pranešė Prezidentūros spaudos centras.

Kovoje su korupcija ir monopolijomis, prezidentės teigimu, svarbi viešųjų pirkimų ir šilumos ūkio pertvarka. Prezidentės iniciatyva parengtomis pataisomis siūloma pakeisti Viešųjų pirkimų tarnybos pavaldumą, visus viešuosius pirkimus skelbti viešai ir vykdyti, tik gavus VPT sutikimą.

Šilumos ūkio įstatymo ir Civilinio kodekso pataisomis siūloma atskirti šildymo sistemų prižiūrėtojus nuo šilumos tiekėjų, o daugiabučių namų administratorius - nuo visų komunalininkų.


Šiame straipsnyje: ekonomikaaugimasatsigavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
jo jo nepamirsk pasirupint savais nes gali ateit kiti nebe savi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių