D.Grybauskaitė ragina Prezidentą nepasirašyti biudžeto

Europos Komisijos komisarė Dalia Grybauskaitė susitikusi su šalies vadovu Valdu Adamkumi pareiškė, kad Prezidentas neturėtų pasirašyti Vyriausybės parengto biudžeto.

Susitikime buvo aptarta finansų rinkų krizės įtaka Lietuvai. D. Grybauskaitė pabrėžė, kad šiuo metu nėra pagrindo nerimauti dėl bankų stabilumo, nes jų rodikliai yra gana geri.

Valstybės vadovas su komisare aptarė ir 2009 metų biudžeto projektą. Kadangi po kelerių spartaus ekonominio augimo metų Lietuva patiria akivaizdų nuosmukį, Prezidento V. Adamkaus nuomone, ypač svarbu, kad kitų metų biudžetas būtų sudarytas ir priimtas atsakingai, įvertinus ekonominių rodiklių prastėjimą ir, svarbiausia, tai padaryta bendru politiniu sutarimu.

Abu susitikimo dalyviai išreiškė viltį, kad naujoji Vyriausybė atsakingai įvertins kiekvieną planuojamų išlaidų eilutę. Komisarės nuomone, naujoji valdžia turėtų pirmiausiai turėtų pradėti nuo savęs.

Susitikime su D. Grybauskaite Prezidentas pripažino, kad Vyriausybė nepakankamai atsižvelgė į jau išsakytus raginimus kartu su kitų metų biudžetu priimti politiškai atsakingus sprendimus dėl išlaidų ribojimo ir naikinti kai kurias mokesčių lengvatas, bet nenuskriausti mažesnes pajamas gaunančių žmonių.

Kitų metų biudžetą įgyvendins jau po rinkimų suformuotas ministrų kabinetas. Prezidentas V. Adamkus pareiškė tikįs, kad naujoji Vyriausybė dar kartą atsakingai įvertins kiekvieną biudžeto eilutę, nes šalies finansinė veikla atitiks ekonominę tikrovę.


Šiame straipsnyje: grybauskaitė,biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių