D.Grybauskaitė paragino Europą nepirkti nesaugių branduolinių jėgainių elektros

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvauja dvi dienas Briuselyje vyksiančioje Europos vadovų taryboje. ES šalių narių vadovai aptaria priemones ES ūkio atsigavimui užtikrinti ir konkurencingumui skatinti.

Kiti svarbiausi vadovų tarybos darbotvarkės klausimai - atominės energetikos situacija ES ir pasaulyje, taip pat - saugumo ir stabilumo užtikrinimas Šiaurės Afrikos regione dėl konflikto Libijoje.

Lietuvos Prezidentės teigimu, Europos konkurencingumo paktas yra priemonių ir dokumentų rinkinys, nuo kurių priklausys, kaip greitai Europa sugebės atsistoti ant kojų po sunkios ekonominės krizės.

Pasak šalies vadovės, Lietuvai naudinga prie šio pakto prisijungti, nes šalyje jau ir dabar vykdoma daugelis šiame dokumente numatytų priemonių atsakingai fiskalinei politikai palaikyti.

Pasak Prezidentės D.Grybauskaitės, Europos vadovų taryba labai rimtai žiūri į branduolinės saugos klausimus pasaulyje po rimtų incidentų Japonijos jėgainėse.

"Europoje taip pat yra daug senų jėgainių, kurioms būtina kokybės ir saugumo patikra. Aš, Lietuvos vardu, šioje taryboje reikalauju ir kviečiu kitas šalis palaikyti mūsų iniciatyvą sustiprinti europinį atominės energetikos saugumą, panaudojant visas tarptautines organizacijas ir ES vidaus institucijas. Taip pat kviečiu kitas ES šalis prisijungti prie Lietuvos iniciatyvos nepirkti elektros energijos iš tų jėgainių, kurios neužtikrina aukščiausių saugumo standartų", - sakė Lietuvos vadovė.

Libijos klausimu, pasak Lietuvos vadovės, laukiama intensyvių diskusijų. Prezidentės teigimu, Lietuvai, kaip ir kitoms ES šalims svarbus Šiaurės Afrikos regiono stabilumas, nes nuo jo priklauso pasaulinės energetikos išteklių kainos, tai turi tiesioginės įtakos ir Lietuvos ekonomikai bei jos atsigavimo tempams.

Penktadienį ES lyderiai svarstys ir tvirtins susitikimo diskusijų išvadas.


Šiame straipsnyje: Dalia Grybauskaitėelektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

kut

kut portretas
o kas ta saugumo kriteriju nustatys?...Lietuva?.....pas rusu yra pasaulinio lygio atomines energetikos specislistu daugiausiai....vienu zodziu aisku...

.......nu

.......nu portretas
Kaip čia bus gerai,Lietuvoje betvarkės niekas nesutvarko ,o jau griebesi europoje įvesti savą tvarką.

Petručio

Petručio portretas
Kaip panelė prezidentė prašė (maldavo) nepirkti blogos elektros energijos ,atsiklaupusi ant vieno kelio ar ant abiejų.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių