D.Grybauskaitė: mokesčiai neturi būti didinami

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasisakė prieš mokesčių didinimą. Ji taip pat kartoja, kad kitų metų biudžetas neturi būti priešrinkiminis.

„Siekiu, kad 2012 metų biudžetas išliktų realus, bet kad netaptų rinkiminės kampanijos dalimi, kad išliktų finansiškai pakankamai drausmingas, skatintų ekonomikos augimą, o ne partinių priešrinkiminių pažadų vykdymą“,- antradienį spaudos konferencijoje sakė valstybės vadovė.

Ji pareiškė nematanti prasmės ar reikalo „artimiausiu metu didinti bet kokius mokesčius“. „Mokesčių sistemos stabilumas bent jau artimiausiais metais turėtų būti užtikrintas tiek verslui, tiek ir vartotojui, tiek visiems žmonėms“, - sakė Prezidentė.

Diskutuojant dėl kitų metų biudžeto projektų pasigirdo siūlymų jį balansuojant įvesti naujus nekilnojamojo turto ar automobilių mokesčius, galbūt didinti esamus. Tačiau ir valdančioji koalicija, ir Vyriausybė jau pripažino, kad prieš Seimo rinkimus nėra tikslinga didinti mokesčius.

Kita vertus, Prezidentė pastebėjo, kad ekonomika tik dabar pradeda išeiti iš gilios krizės, todėl nėra galimybės galvoti apie ženklų išlaidų didinimą, nes tai taptų pernelyg didele našta dar palyginti silpnam biudžetui. D.Grybauskaitė atkreipė dėmesį, kad ekonominė situacija rinkose nėra rami ir galima tikėtis krizės reiškinių pasikartojimo, todėl finansuose būtina elgtis labai drausmingai.

„Ir pažadai, ir lūkesčiai turi būti pamatuoti. Negalime švaistytis pinigais, kurių dar neuždirbome“, - sakė ji.

Bet valstybės vadovė pakartojo, jog kitąmet galima būtų padidinti minimalią algą ir atkurti prieš krizę sumažintas pensijas. „Nuo 2012 metų pradžios sieksiu, kad sumažintų pensijų atkūrimas ir minimalaus atlyginimo didinimas būtų realizuotas. Apie tai kalbėjau su Vyriausybe ir Seimo vadovais. Manau, ateina laikas, kai turime mūsų žmonėms pasakyti, kad rezultatai atsigavimo turi jaustis visur, tarp jų ir žmonių gerovės kėlime“, - sakė Prezidentė.


Šiame straipsnyje: mokesčiaiekonomika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kam Lietuvoje dar galima kentėti? Kam jau reikia prašytis darbo ar net prieglobsčio svetur? Jei mažiau negu penktadalį jūsų maisto kalorijų sudaro kas nors kita negu pagrindinai krakmolas (bulvės, kruopos, duona), tai jūsų šeima nepakankamai gali skirti lėšų maistui. Kenkiate jūsų ir jūsų artimųjų sveikatai. Reikia dingti iš čia. Bent laikinai.

al

al portretas
kas atsigavo? pas mane nieks neatsigawo

Tai

Tai portretas
ir arkliui aišku, kad neturi... Bet "neturi būti" ir "nebus" yr labai skirtingi dalykai, ane?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių