D.Grybauskaitė: Lietuva turi ieškoti specifinių verslo nišų Indijoje

Lietuvai svarbu ieškoti specifinių verslo nišų Indijoje ir pritraukti daugiau šios šalies investicijų, antradienį sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė, įteikusi skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Indijoje Laimonui Talat-Kelpšai.

„Indijos ekonomika - viena didžiausių pasaulyje, todėl Lietuvai svarbu ieškoti specifinių verslo nišų šioje šalyje, pritraukti daugiau Indijos investicijų“, - pranešime spaudai teigė prezidentė.

Pasak D.Grybauskaitės, bendros indoeuropinės šaknys - pagrindas skatinti Indijos verslininkų, mokslininkų ir menininkų domėjimąsi Lietuva bei didinti Lietuvos matomumą ir žinomumą šioje valstybėje.

35 metų L.Talat-Kelpša 2011-2012 metais ėjo tuometinio premjero Andriaus Kubiliaus patarėjo pareigas. Prieš tai jis yra ėjęs Lietuvos įgaliotojo ministro pareigas Gruzijoje, yra dirbęs Užsienio reikalų ministerijos sekretoriumi, prezidento Valdo Adamkaus patarėju. Angliškai, rusiškai, norvegiškai ir prancūziškai kalbantis L. Tallat-Kelpša yra baigęs Vilniaus Universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutą.

Lietuvos ambasada Indijoje atidaryta 2008 metų liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
Kubilius jau seniai sakė, kad Lietuvia reikia ieškoti verslo nišų Indijoje, Brazilijoje - augančiose ekonomikose. Puiki prezidentės užsienio politika, tai ne vien tik kalbos apie Lenkiją, bet ir žvilgsnis kur kas toliau nuo mūsų panosio.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių