D.Grybauskaitė: JAV krovinių tranzitas per Klaipėdos uostą - labai naudingas komerciškai

Jungtinių Valstijų krovinių tranzitas misijai Afganistane per Klaipėdos uostą yra labai naudingas komerciškai, be to, jis svarbus karinio ir politinio bendradarbiavimo požiūriu, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

"Lietuvai tranzitas svarbus ir karine, ir politine, ir simboline bendradarbiavimo prasme. Tai yra simbolis, kad mūsų santykiai gerėja, kad bendradarbiavimas įgauna labai konkrečias formas ir, be jokios abejonės, komerciškai tai taip pat labai naudinga", - pirmadienį Radviliškio rajone žurnalistams sakė šalies vadovė.

Pasak jos, JAV kariuomenės krovinių srautą Lietuva galėjo turėti ir anksčiau, tačiau buvusios šalies Vyriausybės "praleido daug laiko".

"Pirmieji gavo latviai, dabar gavome ir mes. Aš tikrai manau, kad tai yra geras rezultatas", - teigė D.Grybauskaitė.

JAV praėjusią savaitę paskelbė, jog tranzitu per Klaipėdos uostą pradės gabenti krovinius misijai Afganistane. Numatoma, kad pirmoji JAV krovinių siunta Klaipėdos uostą pasieks šių metų gruodį, planuojama 100 jūrinių konteinerių siunta.

Amerikiečių karinių pervežimų pajėgos šių metų pavasarį teigiamai įvertino Klaipėdos jūrų uosto infrastruktūrą. Uostas įvertintas kaip tinkamas įtraukti į Šiaurinio paskirstymo tinklą.

JAV ambasada Vilniuje anksčiau pranešė, kad kelias per Klaipėdos jūrų uostą yra ekonomiškai perspektyvus ir tinkamas, o uosto kainos - konkurencingos, palyginti su kitais Baltijos jūros uostais.

Per Klaipėdos uostą krovinius jau gabena Vokietija ir Didžioji Britanija.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių