D.Grybauskaitė: ES remiami energetikos projektai užtikrins Baltijos šalių energetinę nepriklausomybę

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigiamai įvertino Europos Komisijos sprendimą į ES prioritetinių energetikos projektų sąrašą įtraukti Baltijos šalių energijos rinkos integraciją į bendrą Europos rinką.

Pasak šalies vadovės, šių projektų įgyvendinimas Lietuvai užtikrins energijos tiekimą iš alternatyvių šaltinių, prisidės kuriant Baltijos šalių energetinę nepriklausomybę ir sustiprins energetinį saugumą visame regione.

„Dar šių metų pavasarį su Lenkijos Prezidentu Lechu Kačynskiu kreipėmės į Europos Komisijos pirmininką J.M.Barroso, prašydami, kad Baltijos šalims ir visam Baltijos jūros regionui svarbūs energetiniai projektai - elektros jungtys su Švedija ir Lenkija bei dujotakis tarp Lietuvos ir Lenkijos būtų įtraukti į prioritetinių Europos Sąjungos energetikos projektų sąrašą. Džiaugiuosi, kad mūsų bendros pastangos jau duoda akivaizdžių rezultatų", - sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Elektros energijos sektoriuje Europos Komisija numatė keturis europinės svarbos koridorius: Baltijos valstybių energijos rinkos integraciją į Europos rinką, Vėjo jėgainių tinklą Šiaurės jūroje, Pietvakarių Europos šalių jungtis bei Vidurio Rytų ir Pietryčių Europos šalių jungtis.

Tarp prioritetinių projektų dujų sektoriuje numatyta Baltijos šalių energijos rinkos integracija ir sujungimas su Vidurio ir Pietryčių Europos šalių rinka.

Koks bus konkretus šių projektų finansavimas paaiškės 2012 metais.


Šiame straipsnyje: energetika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių