D.Grybauskaitė: didesnė ES fiskalinė drausmė naudinga Lietuvai

Europos Sąjungos (ES) valstybių vadovų sutarimas griežčiau prižiūrėti šalių finansus yra palankus Lietuvai, teigia šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

ES valstybių vadovai Briuselyje penktadienį sutarė, jog ES sutartys turi būti keičiamos minimaliai, tik tiek, kiek būtina, ir kad būtų sukurta nuolatos veikianti paramos tvarka finansinėje bėdoje atsidūrusioms šalims.

"Tai geras žingsnis į priekį. Būtina stengtis, kad euro zona ir visa Europos ekonominė erdvė išliktų stabili ir konkurencinga. Lietuvai šie sprendimai yra labai naudingi. Tai leis išvengti politinio populizmo, paskatins elgtis atsakingai ir nepriklausomai nuo rinkimų. Tai svarbu kiekvienai šaliai, Lietuvai - taip pat. Tai reiškia, kad Europa įžengia į naują ekonominio valdymo, ekonominio koordinavimo tarpsnį", - pranešime spaudai sakė D.Grybauskaitė.

Jos teigimu, priimti sprendimai yra svarbūs, nes ateityje padės Europai išvengti globalių ekonominių ir finansinių krizių.

Pasak šalies vadovės, Lietuva laikėsi nuoseklios pozicijos, kad ES sutarčių keitimas būtų siauras ir apimtų tik fiskalinę drausmę bei jos laikymąsi euro zonoje. ES vadovų taryba atsižvelgė į šią Lietuvos nuostatą.

Tikimasi, kad dėl konkrečių ekonominio koordinavimo ir finansinės priežiūros instrumentų ES šalių lyderiai susitars šių metų gruodžio mėnesį.


Šiame straipsnyje: Dalia Grybauskaitėkrizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių