Dėl Vyriausybės nurodymo naudoti kasos aparatus turgavietėse į EK oficialiai nesikreipta, teigia EK atstovybė

Dėl Lietuvos Vyriausybės sprendimo naudoti kasos aparatus dengtose turgavietėse į Europos Komisiją (EK) oficialiai kreiptasi nebuvo, teigia EK atstovybė Lietuvoje.

Lietuvoje viešėjęs EK Įmonių generalinio direktorato darbuotojas Dietrichas Druneris (Dytrichas Driuneris) buvo susitikęs su Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos (LSVPA) atstovais, tačiau komentarų ar įsipareigojimų EK vardu nepateikė, teigiama EK atstovybės Lietuvoje ketvirtadienį išplatintame pranešime.

"Klausimas dėl Vyriausybės sprendimo naudoti kasos aparatus dengtose turgavietėse LSVPA atstovų buvo iškeltas susitikimo metu. Šie klausimai nėra D.Drunerio kompetencija, ir jis nepateikė Vyriausybės sprendimo vertinimų, komentarų ar įsipareigojimų Europos Komisijos vardu. Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje žiniomis, dėl minėto sprendimo į Europos Komisiją oficialiai kreiptasi nebuvo", - rašoma pranešime.

Europos Komisijos įmonių generalinio direktorato darbuotojas Lietuvoje lankėsi šią savaitę. Jo vizito tikslas buvo rinkti informaciją apie su ūkio konkurencingumu susijusias politikos sritis.

Po susitikimo su EK pareigūnu Seimo opozicijos lyderis socialdemokratas Algirdas Butkevičiaus pranešė, kad EK informuota "apie Lietuvos smulkiojo verslo žlugdymą".

Anot pranešimo, D.Druneris, išklausęs LSVPA atstovus, pažadėjo padėti. Svečias esą buvo nustebęs ir tvirtino negalįs patikėti, kad Vyriausybė nesikalba su smulkiaisiais verslininkais, o šie net priversti skelbti bado akciją.

"EK atstovas sakė, jog tai pirmas jam žinomas atvejis, kai individuali veikla, kuri iš valstybės nieko nereikalauja, susimoka mokesčius, sukuria darbo vietų, nesinaudoja valstybės gerybėmis, vardan stambaus verslo interesų yra žlugdoma. Vyriausybei neatsižvelgus į mūsų reikalavimus, vykdysime kiekvieną rezoliucijos punktą. Kreipsimės į Europos Parlamentą, rengsime prie jo bado akcijas. Pono D.Drunerio manymu, valdžia neturėtų taip elgtis su smulkiuoju verslu", - pranešime cituota asociacijos atstovė Zita Sorokienė.

Reaguodama į šį pranešimą EK paskelbė savo komentarą dėl D.Drunerio vizito.

Kasos aparatus maisto produktų pardavėjams dengtose turgavietėse, kioskuose ir mobiliosiose parduotuvėse bus privaloma naudoti nuo šių metų gegužės pradžios. Vyriausybės skaičiavimu, tokiose vietose prekiauja apie 2,5 tūkst. žmonių.

Valstybė įsipareigojo turgaus prekeiviams kompensuoti visas išlaidas už vasarį ir kovą įsigytus kasos aparatus.

Už balandį įsigytą aparatą žadama sugrąžinti 60 proc., o už likusiais 2011-ųjų mėnesiais - pusę išlaidų.

Įvesti kasos aparatus apsispręsta įtarus, kad didžiulė maisto prekių turgavietėse apyvartos dalis nuslepiama ir nemokami mokesčiai. Finansų ministerijos apskaičiavimu, su kasos aparatu prekiaujantys žmonės valstybei sumoka vidutiniškai keturis kartus daugiau nei be jo.


Šiame straipsnyje: kasos aparatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

optimistas

optimistas portretas
O prie ko cia EK? Juk sava tauta reik nuskalpuoti. Esme parduoti kasos aparatus, o ne ju realus ivedimas. Jei ES daugiau kistutusi i LT politika, gal jau senai butu buve daugiau tvarkos, bet deja...

danute

danute portretas
t

Edita

Edita portretas
šaunu,įves tą kasos aparatą ir nebeliks turgaviečių. Tai juk žmonių žlugdymas.. Kažin kodėl pirmiausia patys seimūnai nepradeda nuo savęs vežtis diržu,o iš karto žlugdo gyventojus? vakar pati norėjau įsigyti kasos aparata,bet kai nuėjau į mokesčių inspekcija pagrindė ką girdėjau"informacijos neteikiame arba neturime tokios informacijos" tai gal pirmiausia strigojiu patys na ir tada žlugdykit kitus...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių