Dėl sunkaus sniego trečdaliu padaugėjo nekilnojamojo turto draudžiamųjų įvykių

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ duomenimis, gausus šio savaitgalio sniegas tapo išbandymu ne tik vairuotojams, bet ir namų stogams – dėl sunkios ir storos sniego dangos trečdaliu padaugėjo draudžiamųjų gyventojų turto įvykių.

Preliminari vidutinė sniego žala gyventojų būstams – 4 tūkst. Lt, transporto priemonėms – 2,5  tūkst. litų. Iš viso draudimo bendrovė „PZU Lietuva“ šio savaitgalio sniego žaloms vairuotojams ir pastatų savininkams rezervavo 0,5 mln. Lt draudimo sumą.

„Šis savaitgalis iš kitų išsiskiria padidėjusiu pranešimų dėl suniokoto turto skaičiumi. Nuo sunkaus sniego lūžo pastatų stogai, naujų metų šventimo metu fiksavome gaisrų atvejus, stiprus vėjas Vakarų Lietuvoje apgadino statinius. Mūsų duomenimis, daugiau draudžiamųjų įvykių buvo užfiksuota ne didžiuosiuose miestuose, bet regionuose“, – sako I. Piragytė.

„PZU Lietuva“ Žalų departamentas taip pat sulaukė žiemiškoms dienoms būdingo pranešimų apie transporto įvykius srauto.

„Šį savaitgalį užregistruotų transporto įvykių srautas panašus į kitas sudėtingų eismo sąlygų keliuose dienas. Informacija apie eismo įvykius mus pasiekė tiek iš didmiesčių gatvių, tiek iš regioninių kelių. Dažniausios eismo nelaimių priežastys – neįvertintos sudėtingos eismo sąlygos ir slidi danga bei saugaus atstumo nuo kitų transporto priemonių nesilaikymas“, – sako I. Piragytė.

Pasak I. Piragytės, dalyje Lietuvos kelių vis dar išlieka sudėtingos eismo sąlygos, todėl tikėtina, kad pranešimų apie transporto įvykius skaičius dar gali augti. Be to, gausūs krituliai taip pat gali išauginti nekilnojamojo turto įvykių skaičių. „Patariame nuosavų namų gyventojams nedelsti ir pašalinti ant stogų susikaupusius sniego darinius. Jei artimiausiomis dienomis ir toliau snigs, dalis stogų konstrukcijos gali neišlaikyti tokių perkrovų ir lūžti. Miestuose esančių daugiaaukščių pastatų savininkams ir priežiūros įmonėms patariame pasirūpinti pavojingų ledo darinių aplink lietvamzdžius ir stogą pašalinimu“, –  sako I. Piragytė.

Draudimo bendrovė „PZU Lietuva“ per vienuolika praėjusių metų mėnesių jau yra išmokėjusi 77,4 mln. Lt draudimo išmokų.


Šiame straipsnyje: Draudimassniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių