Dėl problemų JAV doleris smuko į trijų mėnesių žemumas

Dolerio indeksas smuko į trijų mėnesių žemumas dėl JAv skolos ir reitingo mažinimo baimių. Investuotojai bijo ir saugosi galimos Japonijos centrinio banko intervencijos kai USD/JPY kursas smuko į keturių mėnesių žemumas. Australijos doleris kilo iki 29 metų aukštumų prieš JAV dolerį po išėjusių infliacinių rodiklių, rodančių palūkanų normos kėlimo poreikį.

Trečiadienį dolerio kursas sumažėjo prieš daigelį valiutų rinkos dalyviams nerimaujant dėl JAV skolos ir galimo reitingo sumažinimo. Atidžiai stebima situacija poroje USD/JPY, nes Japonijos centrinis bankas paskelbė apie glaimą intervenciją kursui pasiekus keturių mėnesių žemumas. Japonijos eksportuotojai jaučia didžiulę sustiprėjusios valiutos žalą. Vis dėlto, ir BOJ pripažįsta, kad grąžinti kursą bent iki 80 lygio būtų tikrai sudėtinga. Manoma, kad tendencija pasikeis po to, kai kursas pasieks naujas istorines žemumas.

Investuotojai pirko Australijos dolerį po išėjusių geresnių nei tikėtasi ekonominių rodiklių. Tikimasi, kad Australija gali priimti prendimą kelti palūkanų normas. AUD/USD pora kilo virš 1,1063$ - rekordinės 29 metų aukštumos.

Doleris tapo mažiau paklausus dėl JAV finansinių problemų, o Australijos innfliaciniai rodikliai primena investuotojams apie galimai padidėjusią infliaciją ir Azijos greitai augančiose rinkose.

Analitikai tiksi AAA reitingo JAV sumažinimo, nors ir būtų padidintas skolos limitas.


Šiame straipsnyje: doleriseuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių