Dėl pažeidimų sustabdyta Pamario paukštyno veikla

Dėl grubių pažeidimų laikinai sustabdyta Pamario paukštyno veikla. Šis sprendimas priimtas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams atlikus pakartotinį Pamario paukštyno patikrinimą.

Jo metu nustatyta, kad įmonė nevykdė nurodymų, nepašalino pirmojo patikrinimo metu aptiktų trūkumų ir nesiėmė būtinų priemonių tvarkomo maisto saugai užtikrinti. 

Šių metų spalio 1 d. maisto ir veterinarijos tarnyba, atlikusi pirminį patikrinimą Pamario paukštyno paukštienos perdirbimo įmonėje, nustatė, kad bendrovė užsiėmė neteisėta veikla: neturėdama veterinarinio patvirtinimo šaltajam sandėliavimui, vykdė prekybą atšaldytais paukštienos (vištienos ir kalakutienos) produktais iš Lenkijos.

Patikrinimo metu taip pat buvo nustatytas higienos reikalavimų neatitikimas gamybinėse patalpose. Paukštiena buvo laikoma netinkamomis temperatūros režimo sąlygomis, nebuvo užtikrinta produktų apsauga nuo kryžminio užteršimo, pažeisti laikymo, ženklinimo ir atsekamumo reikalavimai.

Pirminio patikrinimo metu nustačius išvardintus pažeidimus, bendrovės Pamario paukštynas atsakingiems asmenims buvo skirta 2 tūkst. litų bauda, sustabdyta šaltųjų sandėlių veikla ir sudarytas trūkumų šalinimo planas.

Įmonės veikla bus atnaujinta tik pašalinus visus tikrinimo metu rastus trūkumus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių