Dėl padėties Ukmergėje trečiadienį posėdžiaus Krizių valdymo komitetas

Verslininkams ir Ukmergės valdžiai nesutariant dėl šilumos ūkio valdymo Ukmergėje bei rajone paskelbus ekstremalią padėtį, trečiadienį posėdžiaus Vyriausybės Krizių valdymo komitetas.

Tai BNS patvirtino premjero patarėjas Virgis Valentinavičius. Pasak jo, posėdžiui pirmininkaus premjeras Andrius Kubilius, kuris pirmadienį ir antradienį yra išvykęs į Briuselį.

Premjeto atstovė spaudai Jarda Paukštienė BNS sakė, kad posėdis buvo planuotas anksčiau ir jis bus skirtas būtent Ukmergės problemoms spręsti.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pareiškė žadanti inicijuoti Krizių valdymo komiteto posėdį, jei to nepadarys pati Vyriausybė. Pasak jos, Ukmergėje dėl įmonių ir politikų interesų priversti kentėti žmonės.

"Ekstremalių situacijų komitetą lyg ir ruošiasi kviesti. Jeigu to nepadarys, man teks tą padaryti. Ir jau kalbuosi su Kainų komisijos vadove (Diana Korsakaite - BNS), ką galima daryti. Tikrai, ginčas nėra geras. Atrodo, kad interesai - visame gražume. Aš turiu galvoje, įvairių įmonių interesai", - antradienį žurnalistams teigė Dalia Grybauskaitė.

V.Valentinavičius BNS sakė, kad premjeras atidžiai seka padėtį Ukmergėje ir yra pasiruošęs imtis visų priemonių, kad problemos būtų išspręstos.

"Pagrindinis tikslas - grąžinti žmonėms šilumos tiekimą, o po to aiškintis, kas kaltas", - sakė V.Valentinavičius.

Anot D.Grybauskaitės, Ukmergės gyventojams dabar už šildymą tenka mokėti brangiau nei jis galėtų kainuoti.

"Žmonės už šildymą yra priversti mokėti 40 proc. brangiau nei galėtų mokėti, ir ne be politikų vaidmens", - sakė Lietuvos prezidentė.

Prasidėjus šildymo sezonui, kad gyventojai neliktų be šilumos, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija antradienį atėmė teisę tiekti šilumą privataus kapitalo bendrovei "Miesto energija". Šilumos energiją visam Ukmergės rajonui pradėjo tiekti "Ukmergės šiluma", kuri yra savivaldybės kontroliuojama įmonė.

Dėl skirtingai suprantamų teismų nutarčių savivaldybei bei verslininkams nesutariant, kas turi tiekti šilumą Ukmergėje, rajone rugsėjo 28 dieną paskelbta ekstremali padėtis.

Kainų komisijos pirmininkė D.Korsakaitė antradienį pranešė, kad "Miesto energijos" licencija sustabdyta, kol rajone bus atšaukta ekstremali padėtis.


Šiame straipsnyje: UkmergėMiesto energija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių