Dėl ligos ir motinystės pašalpų nebereikės eiti į „Sodrą"

Norint gauti ligos pašalpas, motinystės (tėvystės) ir kitas išmokas, nuo šiol nebereikės eiti į "Sodrą". Šios paslaugos bus teikiamos internetu.

Tokiu būdu "Sodra" jau teikia 17 paslaugų gyventojams.

"Sodra" dalį paslaugų perkėlė į elektroninę erdvę, sukūrusi elektroninę gyventojų aptarnavimo sistemą.

"11 paslaugų, pavyzdžiui, gauti ligos pašalpą, bus teikiama nereikalaujant elektroninio parašo, prisijungiant užteks internetinės bankininkystės duomenų, o 6 - reikės pasirašyti, pavyzdžiui dėl motinystės (tėvystės) ir kitų išmokų gavimo", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje pristatęs Elektroninę gyventojų aptarnavimo sistemą (EGAS), tvirtino "Sodros" valdybos direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Strumskis.

Naudojantis EGAS, galima gauti informaciją apie priskaičiuotas ir mokamas išmokas, įgytą pensijų draudimo stažą, teikti elektroninius prašymus išmokoms ar popierinėms pažymoms gauti.

Pasak M.Strumskio, į "Sodrą" teks nueiti, pranešant apie darbo stažą iki 1994 metų, pateikiant informaciją apie tremtį, deportaciją ar panašius atvejus, arba pranešant neteisingą informaciją ar ją pakeičiant.

Kol kas į "Sodrą" reikės atnešti ir popierinius laikino nedarbingumo pažymėjimus, o vėliau juos irgi bus galima pateikti internetu.

Naudojantis EGAS galima pateikti užklausas dėl valstybinio savanoriškojo socialinio draudimo sutarties sudarymo, taip pat leisti asmeninę informaciją peržiūrėti kredito, draudimo bendrovėms.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas sakė, kad EGAS sukurta naudojant Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšas. Šia sistema gyventojai gali naudotis nemokamai.


Šiame straipsnyje: Sodra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių